FILIPÇE: TË RESPEKTOJNË MASAT DHE PROTOKOLLET – PARTITË POLITIKE TË JAPIN NJË SHEMBULL SE SI MBROHET SHËNDETI I QYTETARËVE

  
Në konferencën e djeshme për shtyp, Ministri i Shëndetësisë Doc. Dr. Venko Filipçe u bëri thirrje të gjithë qytetarëve, por edhe partive politike që të respektojnë plotësisht  dhe pakusht masat për mbrojtje nga përhapja e mëtejshme e koronavirusit.
Ai theksoi se epidemia është ende në lëvizje të plotë, dhe situata në rajon tregon se në pothuajse të gjitha vendet ka një rritje të rasteve, gjë që çon në përfundimin se virusi është këtu dhe ne do të duhet të vazhdojmë të jetojmë me të. Le të mësohemi me rregullat e mbrojtjes personale sepse ato rregulla do të funksionojnë për një kohë të gjatë, jo vetëm këtë vit, por vitin e ardhshëm.

  • Ne kemi luftuar koronavirusin për katër muaj, kemi bërë shumë për t’iu përgjigjur kësaj sfide globale shëndetësore, dhe ne do të vazhdojmë ta bëjmë këtë. Kur u shfaq rasti i parë i infeksionit, kishte pak spitale në vend të parashikuar për këtë lloj pacientësh, të cilët, me aktivitetin e përgjithshëm që kemi kryer në të kaluarën, i kemi plotësuar, dhe ka pajisje të mjaftueshme. Punëtorët shëndetësorë janë mobilizuar plotësisht dhe kanë punuar pandërpre dhe praktikisht vazhdimisht që nga dita e parë e krizës. Ata kanë bërë dhe janë duke bërë gjithçka që të munden ta mbrojnë sa më mirë popullsinë, por ne nuk duhet të lejojmë që mosrespektimi të degradojë punën e të gjithë atyre që janë në vijat e para pandërpre, theksoi Ministri Filipçe dhe theksoi rëndësinë e të gjithë aktorëve socialë për të qenë aktiv. angazhohen në transmetimin e informacionit të vërtetë, por ndërsa virusi është këtu midis nesh, masat e paraqitura duhet të respektohen.
  • Duke respektuar masat, maskën, distancën, dezinfektimin, ne mbrojmë veten, dhe të gjithë rreth nesh. Bashkëpunimi me të gjithë mjekët dhe epidemiologët, sigurimi i informacionit të saktë, kontakteve, është thelbësore për gjetjen e secilit në rrezik, përndryshe ato mund të paraqesin një kërcënim shtesë për mjedisin për përhapjen e virusit. Edhe më shumë operatorë ekonomikë kanë filluar të punojnë, por sigurisht kushti është që ata të respektojnë në mënyrë rigoroze protokollet dhe rekomandimet e miratuara, kështu që janë përgatitur ato rekomandime, të cilat deri më tani respektojnë shumicën e kompanive që kanë marrë leje për të punuar. I bëj thirrje absolutisht të gjithëve që të respektojnë plotësisht këto protokolle sepse kjo do të mbrojë si klientët ashtu edhe punonjësit, tha Ministri Filipçe.
    Ministri Filipçe u bëri thirrje partive politike dhe të gjithë aktorëve në zgjedhje.
    -Masat duhet të respektohen pa përjashtim – të gjitha palët duhet të jenë një shembull duke respektuar masat dhe të mos lejojnë që fushata të jetë një rrezik për qytetarët. Ata pritet të japin një shembull se si të mbrojnë shëndetin e qytetarëve. Masat nuk janë të vështira, por janë jashtëzakonisht efektive dhe konfirmohen nga shumë vende të botës – të veshin pajisje mbrojtëse, të ruajnë distancën fizike, të ruajnë higjienën personale dhe të respektojnë protokollet e funksionimit të operatorëve ekonomikë, tha Ministri Filipçe.
Сподели на:

Related Posts