SOT JANË KONFIRMUAR 90 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I DIAGNOSTIKUAR 5196, JANË RIKUPERUAR 48 PACIENTË – 9 PACIENTË KANË NDËRRUAR JETË


Ministria e Shëndetësisë informon se janë kryer 665 teste në 24 orët e fundit, dhe 90 raste të reja të covid-19 janë regjistruar në: Shkup-36, Kumanovë-2, Shtip-8, Tetovë-4, Strugë-10, Veles-2, etj. Manastir-2, Ohër-13, Gostivar-1, Krushev-1, Kocani-2, Probishtip-1, Sveti Nikole-2, Resën-6.
Sot Instituti i Shëndetit Publik regjistron 48 pacientë të rikuperuar nga: Shkupi-9, Shtip-30, Tetovë-1, Veles-1, Gostivar-4, Strumica-1, Koçani-1, Probishtip-1.
Nëntë persona ndruan jetë, pesë nga Shkupi, dy pacientë nga Tetova, një nga Ohri dhe një pacient nga Gostivari.
Një pacient nga Shkupi (90 vjeç), i shtruar në spital më 15 qershor, ndroi jetë në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile. Një pacient nga Shkupi (64 vjeç) ndroi jetë në Institutin e Sëmundjeve të Mushkërive dhe TBC.
Një pacient (70 vjeç) nga Shkupi, i shtruar në spital më 10 qershor, një pacient (61 vjeç) nga Gostivari, i shtruar në spital në 17 qershor dhe një pacient nga Shkupi (57 vjeç), i pranuar më 17 qershor, ndruan jetë në spitalin “8 Shtator”. Me kërkesë të familjes, një pacient nga Shkupi (64 vjeç) u shkarkua nga spitali, i cili ndroi jetë në  makinë pas largimit. Ai u shtrua në spital në 17 qershor në gjendje të rëndë si i dyshuar në covid-19, dhe u konfirmua pozitiv pas pranimit.
Dy persona ndruan jetë në spitalin në Tetovë, një pacient (60 vjeç), i cili u shtrua në spital më 20 qershor dhe një pacient (70 vjeç), i cili u shtrua në spital në 15 qershor. Një pacient (64 vjeç) ndroi jetë dje në spitalin në Ohër, rezultati pozitiv i të cilit u konfirmua sot.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 5196, numri i pacientëve të rikuperuar është 1974, numri i vdekjeve është 247 dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 2975. Aktualisht shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:
• Shkup 2534, aktiv 1721
• Kumanovë 694, aktiv 241
• Dibër 82, aktive 30
• Shtip 275, aktiv 188
• Prilep 231, aktiv 18
• Tetovë 538, aktiv 326
• Struga 180, aktiv 100
• Velesi 167, aktiv 33
• Manastir 42, aktiv 13
• Ohër 112, aktiv 92
• Kavadarci 11, aktiv 6
• Gostivar 83, aktiv 50
• Gjevgjeli 9, aktiv 5 (* 2 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Bogdancit)
• Strumica 10, aktiv 6
• Kriva Palanka 11, aktive 5
• Radovish 4, aktiv 0
• Krushev 6, aktive 3
• Koçani 61, aktiv 27
• Probishtip 13, aktiv 10
• Demir Hisar 1, aktiv 0
• Makedonski Brod 3, aktiv 1
• Pehçev 5, aktiv 2
• Berov 2, aktiv 1
• Valandov 6, aktiv 4
• Vinic 3, aktiv 0
• Delçev 1, aktiv 0
• Kratov 4, aktiv 2
• Sveti Nikole 16, aktiv 14
• Kërçova 8, aktive 5
• Resën 65, aktiv 64
• Negotino 19, aktiv 8 (* 10 persona nga PE Negotino janë banorë të Demir Kapisë)
665 testet e kryera janë përmes: ISHP-217, QSHP Shkup-34, Avicenna-0, Biotech-0, MANU-188, Zhan Mitrev (Philip II) -106, Mjekësia Ligjore-0 dhe Sistina me metodë PCR (për dje dhe sot ) -119. Deri më tani, janë kryer gjithsej 51.885 teste covid-19 në vend. Nuk ka teste skriningu.
Në Klinikën e Sëmundjeve Infektive, 13 pacientë janë pranuar në 24 orët e kaluara. Gjithsej 106 pacientë u shtruan në spital. Ka 49 pacientë që mbështesin oksigjenin, nuk ka pacientë në ventilim mekanik.
Njëmbëdhjetë pacientë u shtruan në spital e montuar, dhe një i rritur  me covid -19 -pozitiv u pranua në  spitalin në Kozle.
Deri në këtë mëngjes, 12 pacientë të rinj janë pranuar në spitalin”8 Shtator” numri i përgjithshëm i të hospitalizuarve është 132 . Në makinën e frymëmarrjes janë 6 pacientë.
33 pacientë u shtruan në spital në Manastir, dhe 20 pacientë u shtruan në spitalin e Shtipit. Në departamentet e sëmundjeve infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë dhe Prilep, u shtruan në spital 76 pacientë – pozitivë dhe të dyshimt për covid-19.
Rastet aktive në komunat Shkup që prej ditës së djeshme (pas përfundimit të sondazheve epidemiologjike, mund të ketë një ndryshim në shpërndarjen nga komunat në Shkup)
• Çair – 394
• Aerodrom – 135
• Butel – 144
• Gazi Baba – 156
• Qendra – 137
• Karposh – 116
• Saraj – 137
• Kisela Voda – 98
• Gjorce Petrov – 83
• Studeniçani – 86
• Shuto Orizari – 73
• Haraçin – 55
• Ilinden – 31
• Petrovec – 14
• Çuçer Sandev – 16
• Sopishte – 13
• Zelenikovo-2
• Stranec – 4
• I pakaluar-4

Сподели на:

Related Posts