DR. STEVANOVIQ: NE PUNONJËSIT SHËNDETËSORË DUHET TË DUROJMË – QYTETARËT DUHET TË NA NDIHMOJNË DUKE RESPEKTUAR MASAT

 

Në deklaratën e djeshme për media, drejtoresha e Klinikës për Sëmundje Infektive dhe Kushtet fibrile, Dr. Milena Stevanoviq njoftoi se ka filluar shtrimi i pacientëve në spitalin modular në afërsi të klinikës. 

Lidhur me stafin që punon në spitalin modular, Dr. Stevanoviq tha: 

  • Ekziston një sistem i mobilizimit të personelit mjekësor, si personel i mesëm mjekësor, ashtu edhe mjek dhe specialist. Për momentin, kolegët nga degët e mjekësisë internistike erdhën për të ndihmuar dhe  praktikisht  është një ekip, një ekip që punon si në ndërtesën klinike ashtu edhe në spitalin modular. Tani është aktualisht një institucion. 

Spitali modular ka një kapacitet prej 70 shtretërish dhe është plotësisht i pajisur për trajtimin e pacientëve me covid-19. 

  • Spitali modular është i pajisur plotësisht. Furnizimi qendror i oksigjenit në secilin shtrat dhe gjithçka që na nevojitet nga pajisjet dhe funksionimi i klinikës, është gjithashtu në dispozicion në spitalin modular, tha Dr. Stevanoviq. 

Për shkak të dinamikës së pranimeve dhe fletëlëshimeve, nuk është e mundur të parashikohet se si do të mbushen ambientet e spitalit, por ajo që ne mund të kishim parashikuar dhe ajo që ne kemi apeluar dhe ende apelojmë është respektimi i masave si e vetmja mënyrë për mbrojtjen personale dhe parandalimin e përhapjes së virusit.  

-Të njëjtat masa zbatohen kudo në botë, shumë të thjeshta dhe të lehta për t’u respektuar. Na duhet vetëm disiplina dhe po tani e kemi të nevojshme . Mbani distancën tuaj, shmangni grupimet, mbani maskë, tha Dr. Stevanovic. 

Dr. Stevanoviq tha që ata, punonjësit shëndetësorë, duhet ta durojnë këtë betejë – Ne thjesht duhet të durojmë, për ne, për ju, për familjet tona dhe familjet tuaja. Qytetarët duhet të na ndihmojnë ”- theksoi drejtori i Klinikës së Sëmundjeve Infektive dhe u bëri apel mediave që t’i dërgojnë një mesazh publikut për të respektuar masat. 

Përveç kësaj, ajo u bëri thirrje atyre që janë infektuar me covid-19 të ndjekin plotësisht rekomandimet e profesionistëve, mjekëve familjar. 

-Kushdo që ka simptoma të lehta duhet të jetë në shtëpi, i izoluar me terapi simptomatike dhe me vitamina. Për të ndihmuar ata që me të vërtetë kanë nevojë për shtrim në spital, tha Dr. Stevanoviq

Сподели на:

Related Posts