FILIPÇE NË TAKIM ME BORDIN E DREJTORËVE TË OTMT-SË ,BASHKËPUNIMI ME ODËN E TREGTISË MAQEDONASE-TURKE ËSHTË I RËNDËSISHËM PËR SISTEMIN SHËNDETËSOR MAQEDONAS

Ministria e Shëndetësisë ka një bashkëpunim të gjatë me Odën e tregëtis Maqedonase-Turke në Maqedoni -( OTMT) vë në dukje mbështetjen e jashtëzakonshme në përmirësimin e sistemit shëndetësor maqedonas gjatë viteve, dhe përjashtimisht në vitet e fundit. Ministri i Shëndetësisë, Dr. Venko Filipçe, mori pjesë në një takim të Bordit Drejtues të OTMT-së. Filipçe, iu drejtua audiencës dhe falënderoi për ndihmën dhe mbështetjen që shumë kompani anëtare të OTMT-së i kanë dhënë shëndetit publik, komunitetit të biznesit dhe popullatës gjatë pandemisë.

Në takim, Ministri theksoi takimin me Presidentin turk Rexhep Tajip Erdogan dhe dhurimin e vaksinave, të cilat vendi ynë mori dhe ishte e rëndësishëme për ne.Veçanërisht e rëndësishme për të gjithë ne që në periudhën e pandemisë kemi parë rëndësinë e mbështetjes që i japim njëri-tjetrit dhe bashkoi të gjitha vendet në botë, shtoi ministri.

Filipçe theksoi rëndësinë e arsimit në sistemin shëndetësor, i cili është lënë pas dore prej vitesh, si dhe rëndësinë e kapitalit privat në sistemin shëndetësor, i cili është një segment i shëndetit të përgjithshëm, dhe që në pandemi tregoi se mund të trajtojë të gjithë situatën. – tha Ministri i Shëndetësisë.

Kryetari i Odës, Ajdovan Ademoski, theksoi se OTMT është partneri i pestë në fushën e investimeve të Maqedonisë së Veriut dhe i teti në fushën e tregtisë.

Vëllimi aktual i tregtisë është rreth 500 milion dollarë. Misioni i OTMT -së është të jetë një urë ekonomike midis dy vendeve. Edhe pse OTMT është një Odë Ekonomike, ajo është gjithashtu një organizatë kërkimore, sepse mbështetja që u ofron anëtarëve të saj dhe kompanive të lidhura kryesisht bazohet në informacion dhe kontakte – tha Ademoski.

Сподели на:

Related Posts