FILIPÇE:PAGAT E MARSIT NGA 5% PËR TË GJITHË PUNONJËSIT NË INSTITUCIONET SHËNDETËSORE

Ministri i Shëndetësisë, Dr. Venko Filipçe, njoftoi një rritje prej 5% të pagave për të gjithë punonjësit në institucionet shëndetësore publike. Në paraqitjen e sotme të ftuar në emisionin “Morning Briefing”, Filipçe theksoi se rritja do të jetë për personelin mjekësor dhe jo-mjekësor të punësuar në institucionet shëndetësore.

  • Ajo që duhet të përcaktojmë sot me Unionin është rritja e pagave me 5% të të gjithë atyre që janë të punësuar në sektorin shëndetësor. Do të ketë një rritje të pagave si për punonjësit shëndetësorë ashtu edhe për ata jo shëndetësorë dhe duhet të fillojë në mars. Rritja është nga ky muaj, përkatësisht paga e Marsit, e cila paguhet në Prill – tha Filipçe.
    Ministria e Shëndetësisë investon vazhdimisht në burime njerëzore, përveç rritjes së pagave të punonjësve shëndetësorë dhe punonjësve të tjerë në institucionet shëndetësore publike, në kushtet e pandemisë Covid-19 janë realizuar 446 punësime të reja në shëndetin publik. Me punësimet e reja dhe rritjen e pagave, Ministria e Shëndetësisë krijon kushte që çdo punonjës i ri shëndetësor të shohë të ardhmen dhe karrierën e tij në vendin e tij.
Сподели на:

Related Posts