SOT JANË REGJISTRUAR 872 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 108.350 ,412 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 22 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 3.394 teste dhe 872 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:
Shkup – 459, Prilep – 51, Kavadar- 35, Kumanovë, Manastir dhe Ohër -nga 33 raste në secilin qytet, Tetovë – 31, Gostivar – 28, Shtip – 24, Negotinë dhe Berovë – nga 15 raste në secilin qytet, Veles – 14, Kriva Pallankë- 13, Strumicë dhe Strugë -nga 11 raste në secilin qytet , Krushevë – 9, Demir Hisar – 8, Gjevgjeli – 7, Koçanë, Radovish dhe Probishtipi -nga 6 raste në secilin qytet, Kërçovë, Resnje dhe Bogdanci -nga 5 raste në secilin qytet, Sveti Nikolë – 3, Vinicë, Vallandovë, Kratovë, Demir Kapijë, Makedonski Brod dhe Dojran – nga 1 rast në secilin qytet.

Janë regjistruar 412 pacientë të rikuperuar nga:
Shkup – 179, Ohër – 44, Strugë – 34, Prilep – 33, Kumanovë – 23, Tetovë – 18, Manastir – 13, Strumicë -nga 12 në secilin qytet, Gostivar – 10, Gjevgjeli – 8, Veles – 6, Shtip – 5, Kriva Pallankë, Dellçevë dhe Probishtipi -nga 4 në secilin në qytet, Dibër dhe Kërçovë -nga 3 në secilin qytet, Resnje, Vinicë dhe Kratovë – nga 2 në secilin qytet, dhe Negotinë, Krushevë dhe Bogdanci – nga 1 në secilin qytet.

Janë raportuar gjithsej 22 vdekje.Kanë ndërruar jetë 9 pacientë nga Shkupi (66, 69, 78, 87, 75, 80, 75, 70, 73) , 4 pacientë nga Prilepi (67, 86, 89, 45), 2 pacientë nga Gjevgjelia (73, 73) , 1 nga Tetova (72), një nga Velesi (73), një nga Ohri (79),një nga Koçani (72),një nga Kërçova (70),një nga Dellçeva (75) dhe një nga Strumica (70). Të gjithë pacientët kanë ndërruar jetë në spital.

Janë kryer 3.394 teste përmes: ISHP-647, QSHP Shkup-91, Avicenna-294, Biotek-354, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -186, Sistina-280, laboratori Laor-176, MANU-0, Mjekësia Ligjore-13, QSHP Manastir-70, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-0, GAK-0, Sinlab-64, Remedika-30, Spitali Laborator Kozle-20, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 1,167, KU Pulmonologji me Alergologji-2 ,SPQ 8 Shtatori -0 , laboratorë nga jashtë-0.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 548.210 teste të Covid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 108.350, numri i pacientëve të rikuperuar është 95.822, numri i vdekjeve është 3.228 dhe numri i rasteve aktive është 9.300.

Сподели на:

Related Posts