FILIPÇE: TË MËRKURËN VAZHDON VAKSINIMI SIPAS GRUPMOSHËS SË QYTETARËVE NË A1 ARENËN BORIS TRAJKOVSKI ,I FTOJ TË GJITHË TË REGJISTROHEN NË UEB FAQEN-VAKCINACIJA.MK

Vaksinimi i punonjësve nga infrastruktura kritike, i përfshirë në fazën e parë, përfundon sot dhe nesër, dhe imunizimi kundër COVID-19, sipas Planit Kombëtar vazhdon me vaksinimin e qytetarëve, tha sot Ministri i Shëndetësisë Dr. Venko Filipçe.

20,000 vaksinat e mbetura Sputnik B do të shpërndahen në grupmoshat, pasi vaksinimi tani është duke u zhvilluar me vaksinën Astra Zeneka në pikat e vaksinimit. Unë apeloj te të gjithë që të regjistrohen në faqen e vaksinimit vakcinacija.mk që të dhënat të hyjnë në sistemin Termi im dhe kështu të rekrutohen. Në të njëjtën kohë, mjekët amë kanë detyrimin të anketojnë pacientët e tyre që kanë ngeluar pa vaksinuar , veçanërisht të moshuarit, të cilët duhet të shprehin interes për vaksinimin.

Kështu që nga e mërkura vaksinimi në të gjithë vendin vazhdon me kategoritë e qytetareve të  rritur, sipas vaksinove që do  vijnë, të dy sistemet do të plotësohen – një përparësi për të moshuarit dhe vazhdimi i infrastrukturës kritike, tha Filipçe, i cili gjithashtu potencoi  se të gjithë qytetarët që kishin rrezikë më të lartë janë vaksinuar,të cilët praktikisht marrin pjesë në menaxhimin e krizës që nga fillimi, të tilla si: anëtarët e Ministrisë së Brendëshme, ushtria, stafi i shkollës, mësuesit nga klasa 1 deri në 3, MPPS në fushën e kopshteve(çerdheve ), infermierët dhe edukatorët, si dhe sistemi i drejtësisë, një grup i të punësuarve në Parlament- në shërbimet teknike nga koordinimi, unë pres gjithashtu interes nga Presidenti i Kuvendit në pjesën e vaksinimit të deputetëve.

– Sot është radha e grupit përmes Shoqatës së Gazetarëve, ata që janë me të vërtetë në vijën e frontit, do të thoja që nga fillimi i krizës dhe me informacionin e tyre në kohë, informimi i publikut, vendosja e mesazheve të rëndësishme, janë gjithashtu një kyç në menaxhimin e kësaj krize shëndetësore, tha ministri.

Filipçe njoftoi një ndryshim në Ligjin për Kujdesin Shëndetësor, për të cilin u mor një vendim sot nga Drejtoria e Përgjithshme e Shëndetësisë, dhe projektligji do të hidhet nesër në një seancë Qeveritare.

– Në selinë kryesore të koordinimit të krizave, sot, u diskutuan disa çështje në lidhje me menaxhimin e spitaleve, në lidhje me menaxhimin e vaksinimit dhe procesin e përgjithshëm, dhe në këtë kuptim do të doja të njoftoja  dy përfundime më të rëndësishme. Së pari, u mor një vendim për të ndryshuar Ligjin për Kujdesin Shëndetësor, i cili do të kufizonte sasinë e mbledhjes së fondeve për spitalet private gjatë kohëzgjatjes së krizës ose gjendjes së jashtëzakonshme, e cila i referohet posaçërisht trajtimit të pacientëve. Ne e dëgjuam thirrjen e qytetarëve, është akoma një krizë dhe ekziston nevoja për të përdorur atë kapacitet spitalor dhe ne nesër do t’i paraqesim Qeverisë një propozim për të ndryshuar Ligjin për Kujdesin Shëndetësor, tha Filipçe.

Сподели на:

Related Posts