JANË REGJISTRUAR 687 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 141.844, 1347 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –46 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 3.050 teste, dhe 687 raste të reja të COVID-19 u regjistruan në: Shkup – 310, Kumanovë – 55, Manastir – 35, Prilep, Ohër dhe Strumicë – nga 33 raste, Veles – 31, Kavadar dhe Tetovë – nga 23, Gostivar – 19, Shtip dhe Koçanë- nga 17, Sveti Nikolë – 11, Kërçovë, Resnje dhe Vinicë -nga 7, Negotinë – 6, Gjevgjeli dhe Makedonski Brod -nga 4, Strugë – 3, Bogdanci – 2, Kriva Pallankë, Dellçevë , Probishtip, Demir Kapijë, Demir Hisar, Kratovë dhe Dojran – nga 1 rast.

Janë regjistruar 1.347 pacientë të rikuperuar nga: Shkup- 780, Manastir – 94, Kumanovë-67,Ohër – 51, Shtip – 44, Velesi – 43, Tetovë – 33, Kërçovë – 32, Gostivar- 21, Kavadar – 20, Gjevgjeli – 19 , Koçanë- 16, Berovë- 14, Strugë- 12, Sveti Nikolë dhe Resnje – nga 11, Prilep dhe Dellçevë – nga 10, Negotinë – 9, Kriva Pallankë – 8, Probishtip dhe Dibër – nga 6, Radovish dhe Makedonska Kamenicë – nga 5, Vinicë, Demir Hisar dhe Kratovë- nga 4, Bogdanci dhe Pehçevë – nga 3, Makedonski Brod dhe Vallandovë-nga 1.

Gjithsej janë raportuar 46 persona të vdekur: 13 nga Shkupi (51, 59, dy persona të moshës 63, 65, 69, 71, dy persona të moshës 72, 81, 82, 84, 87 vjeç), 6 nga Manastiri (53, 67 , 70, 72, 78, 90), 4 nga Tetova (44, 65, 78, 84), 3 nga Kumanova (dy persona të moshës 70 dhe 76), 3 nga Prilepi (34, 68 dhe 73),3 nga Strumica (72 , 76, 82), 2 nga Shtipi (72, 74), 2 nga Radovishi (47, 70) ,2 nga Vinica (62, 76), 1 nga Velesi (84), 1 nga Kavadari (84), 1 nga Ohri (59), 1 nga Struga (86),1 nga Negotina (89), 1 nga Kratova (85), 1 nga Makedonski Brod (76) dhe 1 nga Makedonska Kamenica (77). Nga pacientët që kanë ndërruar jetë, 43 kanë ndërruar jetë në spital dhe tre kanë ndërruar jetë në shtëpi.

Janë kryer 3.050 teste përmes: ISHP-599, QSHP Shkup-77, QSHP Manastir-94, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-0, Mjekësia Ligjore-0, Laboratori i Spitalit Kozle-0, KU Pulmonologji me Alergologji-0, SP 8 Shtator-0, Instituti i Mikrobiologjisë-157, MANU-130, Zhan Mitrev (Philip II) -155, Avicenna-303, Biotek-319, Sistina-243, laboratori Laor-540, Sinlab – 20, Remedika-16, Plodnost – 60, Genea – 0,Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 337 teste.

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 669141 teste të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 141.844, numri i pacientëve të rikuperuar është 116.780, numri i vdekjeve është 4.228 dhe numri i rasteve aktive është 20.836 persona.

Сподели на:

Related Posts