JANË REGJISTRUAR 193 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 142.034, 1014 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –34 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Gjatë 24 orëve të  fundit, janë kryer 1.192 teste, dhe 193 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në: Shkup – 110, Prilep – 16, Kavadar – 15, Kumanovë – 12, Shtip-9, Tetovë – 7, Koçanë dhe Kërçovë – nga 4 raste, Veles – 3, Manastir, Strugë dhe Dibër – nga 2, Ohër, Strumicë, Negotinë, Gjevgjeli, Sveti Nikollë, Vallandovë dhe Makedonski Brod – nga 1.

Janë regjistruar 1.014 pacientë të rikuperuar janë regjistruar nga: Shkup – 427, Ohër – 62, Prilep – 59, Manastir – 58, Kavadar – 52, Kumanovë – 42, Veles – 40, Gjevgjeli – 35, Gostivar – 29, Strumicë – 27, Koçanë- 20 , Tetovë – 19, Shtip – 18, Vallandovë dhe Berovë – nga 14, Kërçovë dhe Sveti Nikollë – nga 12, Makedonski Brod – 11, Negotinë – 8, Krushevë – 7, Strugë, Dellçevë, Probishtip dhe Bogdanci – nga 6, Radovish – 5, Resnje dhe Demir Kapijë – nga 4, Kriva Pallankë, Demir Hisar, Kratovë dhe Pehçevë – nga 2, Vinicë, Makedonska Kamenicë dhe Dojran – nga 1.

Gjithsej janë raportuar 34 persona të vdekur: 15 nga Shkupi (54, 56, 60, 60, 63, 63, 67, 67, 68, 69, 69, 71, 76, 76 dhe 80 vjeç), 5 persona nga Prilepi (62 , 64, 70, 85 dhe 87), 2 nga Kumanova (74 dhe 83), 2 nga Manastiri (59 dhe 75), 2 nga Shtipi (68, 77),2 nga  Koçani (66 dhe 81) ,2 nga Kërçova (66 dhe 68), 1  nga Velesi (76),1 nga  Ohri (42), 1 nga Negotina (58) dhe 1 nga Sveti Nikolë (68). Të gjithë pacientët kanë ndërruar jetë në spita.

Janë krzer 1.192 teste përmes: ISHP-112, QSHP Shkup-19, QSHP Manastir-0, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-1, Mjekësia Ligjore-0, Laboratori i Spitalit  Kozle-0, KU Pulmonologji me Alergologji-0, SP  8 Shtatori-0, Instituti i Mikrobiologjisë-0, MANU-79, Zhan Mitrev (Philip II) -165, Avicena-0, Biotek-198, Sistina-249, laboratori Laor-0, Sinnalab-27, Remedika-0, Plodnost- 0, Genea- 19, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 323.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 670.333 teste të Covid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 142.034, numri i pacientëve të rikuperuar është 117.794, numri i vdekjeve është 4.262 dhe numri i rasteve aktive është 19.978.

Сподели на:

Related Posts