FILLOI FUSHATA “FESTO ME PËRGJEGJËSI” PËR RESPEKTIMIN E MASAVE NË PRITJE TË FESTAVE

Ministria e Shëndetësisë dhe Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut sot fillojnë fushatën “Festo me përgjegjësi” për të rritur ndërgjegjësimin e qytetarëve për respektimin e masave në pritje të festave.

Para nesh është periudha më e bukur e vitit, e njohur për festimet e mëdha familjare dhe festimet e Vitit të Ri. Tradicionalisht, këto ditë kanë nënkuptuar mbledhje të shkëlqyera për të gjithë ne me familjen dhe miqtë. Por ky vit është shënuar nga pandemia globale e Covid-19.

Ministria e Shëndetësisë edhe një herë thekson se fundi i këtij viti dhe fillimi i vitit të ardhshëm paraqet një rrezik të madh për rritjen e numrit tashmë të madh të të infektuarve me Covid-19, pikërisht për shkak të festës në ambiente të mbyllura.

Duhet të jetë e qartë për të gjithë ne që në periudhën e ardhshme ne jemi përgjegjës për shëndetin tonë dhe shëndetin dhe jetën e të dashurve tanë.

Respektimi i masave të përshkruara nga Ministria e Shëndetësisë mbetet mënyra më e mirë për të luftuar koronavirusin. Të kujtojmë se masat e vendosura janë si më poshtë:

– Rekomandohet të mos grupohen qytetarët në shtëpitë e festave familjare, festave dhe tubimeve të tjera në grupe – Ndalohet grupimi në hapësirë ​​publike i më shumë se 4 personave – Ndalohet grupimi në parqe dhe vende të tjera publike të më shumë se 4 personave. Qytetarët, nëse nuk kanë nevojë, nuk duhet të largohen nga shtëpitë e tyre pas orës 18:00.

Të gjithë duhet të jemi të përgjegjshëm dhe të kuptojmë rëndësinë e këtyre masave, por edhe të mos lejojmë që momentet më të mira në familje të kthehen në kujtime të këqija. Të festojmë me përgjegjësi këtë periudhë feste, të respektojmë masat mbrojtëse dhe të mendojmë për shëndetin tonë dhe të të dashurve tanë. Festimi mund të presë – shëndeti jo.

#FestoMePërgjegjësi : https://vlada.mk/node/23566?fbclid=IwAR0xxRHhXtc7Go1NzQ_OTu4Yvkm9ixvoZR5Zuy_KE-PPh9jqDSWFdQhn_gc&ln=sq

Сподели на:

Related Posts