SOT JANË REGJISTRUAR 213 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 73851, 632 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 26 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 741 teste, dhe 213 raste të reja të Covid-19 janë regjistruar në: Shkup-103, Kumanovë-16, Shtip-9, Prilep-9, Tetovë-16, Strugë-4, Veles-5, Manastir-2, Ohër-1, Kavadar-19, Gostivar-9, Strumicë-3, Radovish-2, Koçanë-1, Probishtip-3, Dellçevë-3, Kratovë-1, Sveti Nikolë-2, Negotinë -5.

Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 632 pacientë të rikuperuar nga: Shkup-169, Kumanovë-33, Shtip-36, Prilep-57, Tetovë-21, Strugë-20, Veles-33, Manastiri-43, Ohër-26, Kavadar-27, Gostivar-34, Gjevgjeli-13, Strumicë-9, Kriva Pallankë-5, Radovish-9, Koçan-11, Probishtip-4, Demir Hisar-4, Makedonski Brod-4, Valandovë-4, Vinicë-3, Kratovë-2 , Sveti Nikolë-13, Kërçovë-25, Resnjë-8 dhe Negotinë-19.

Kanë ndërruar jetë 26 pacientë, shtatë pacientë nga Shkupi (80, 69, 89, 87, 77, 79 dhe 60), tre nga Kumanova (62, 72 dhe 80), një nga Prilepi (70), katër pacientë nga Tetova (81, 50, 72 dhe 60), një nga Struga (62), tre nga Manastiri (80, 60 dhe 66), një pacientë nga Ohri (69), një nga Gostivari (69), një nga Strumica (80), një nga Krusheva (69), një nga Vinica (58), një nga Dellçeva (78) dhe një pacientë nga Sveti Nikole (69). Dy prej tyre ndërruan jetë  jashtë spitalit, të tjerët ndërruan jetë në spital.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 73851, numri i pacientëve të rikuperuar është 50046, numri i vdekjeve është 2147 dhe numri i rasteve aktive është 21658.

Sipas analizave të përfunduara epidemiologjike, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë: • Shkup 31871, aktiv 11307 • Kumanovë  4285, aktiv 639 • Dibër 562, aktiv 165 • Shtip 3072, aktiv 437 • Prilep 3675, aktiv 893 • Tetovë 4411, aktiv 976 • Strugë 1785, aktiv 441 • Veles 2451, aktiv 661 • Manastir 2654, aktiv 843 • Ohër 2042, aktiv 591 • Kavadar 1717, aktiv 630 • Gostivar 3087, aktiv 807 • Gjevgjeli 945, aktiv 285 (66 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 158 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj) • Strumicë 2007 aktiv 568 • Kriva Pallankë 525, aktiv 122 • Radovish 523, aktiv 127 • Krushevë 150, aktiv 71 • Koçanë 1429, aktiv 251 • Probishtip 408, aktiv 67 • Demir Hisar 219, aktiv 45 • Makedonski Brod 198, aktiv 32 • Pehçevë 120 , aktiv 22 • Berovë 452, a aktiv 105 • Valandovë 254, aktiv 55 • Vinicë 418, aktiv 120 • Delçevë 605, aktiv 293 (172 persona nga NJR Delçevë janë nga Makedonska Kamenica) • Kratovë 172, aktiv 25 • Sveti Nikolë 980, aktiv 196 • Kërçovë 1448, aktiv 349 • Resnjë 563, aktiv 178 • Negotinë 823, aktiv 357 (123 persona nga NJR Negotinoë janë banorë të Demir Kapisë)

Janë krzer  741 teste përmes: ISHP-229, QSHP Shkup-32, Avicena-0, Biotek-0, MANU-88, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -111, Sistina me metodën PCR -204, laboratori Laor-0, mjekësia ligjore -0, QSHP Manastir-0, Klinika Infektive-7, GAK-30, Sinlab-0, Remedika-0, spitali laboratorik Kozle-0, SHSH (test i shpejtë) -40, UK Pulmonologji me alergologji -0, laboratorë nga jashtë- 0

Deri më tani,në vend janë kryer gjithsej  365.599 teste të Covid-19.

Rastet aktive nga komunat në Shkup sot (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë një ndryshim në shpërndarjen sipas komunave në Shkup):

• Çair – 732

• Gazi Baba – 1690

• Aerodrom -1556

• Karposh – 1416

• Qendra – 1249

• Kisela Voda – 1481

• Gjorçe Petrov – 1022

• Butel – 587

• Shuto Orizare – 194

• Studeniçan – 59

• Saraj – 175

• Haraçinë -22

• Ilinden – 311

• Sopishte – 68

• Çuçer Sandev – 102

• Petrovec –116

• Zelenikov -105

• Të huaj – 257

• Të pashpërndara- 165

Сподели на:

Related Posts