JANË APROVUAR 498 SPECIALIZIME DHE 87 SUB-SPECIALIZIME

Mjekët e rinj nuk duhet të kenë frikë, sepse ne zbatojmë politikat që lidhen me përparimin e tyre profesional së bashku me ta. Këtë mëngjes, Ministri i Shëndetësisë, Dr. Venko Filipçe, theksoi se Programi për stafin specialist dhe subspecialist u miratua dy javë më parë në seancën e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Gjithësej 498 specializime dhe 87 sub-specializime janë miratuar dhe do të shpallen së shpejti, në përputhje me kërkesat e institucioneve shëndetësore publike. Këta janë studentë nga Fakulteti i Mjekësisë në Universitetin “Sv.Kirili dhe Metodi ”në Shkup, por edhe nga Universiteti“ Goce Dellçev ”në Shtip.

Vetëm vitin e kaluar, nuk kishte për specializime, për shkak të situatës me Covid-19, të gjitha departamentet ishin departamente Covid, mentorët ishin të zënë me trajtimin e pacientëve me Covid. Mjekët e rinj, të cilët duhet të theksohen, ishin të përfshirë në trajtimin e këtyre pacientëve. Programi i specializimit tashmë ka kaluar në seancën e Qeverisë, ai është miratuar. Inshtë në përputhje me kërkesat e institucioneve të shëndetit publik, sa mjekë të rinj ka për t’u dërguar për specializim.

Të dy fakultetet përfshihen- Fakulteti i Mjekësisë në Shkup dhe Fakulteti në Shtip – 498 specializime dhe 87 sub-specializime pas kalimit të programit qeveritar, që do të thotë se procedura administrative ka mbaruar, tashmë do të shpallen, tha Ministri Filipçe.

Ministria e Shëndetësisë është vazhdimisht e hapur për të dëgjuar dhe zgjidhur problemet e mjekëve të rinj dhe që të gjitha proceset dhe politikat punohen së bashku me ta duke u dëgjuar në baza javore dhe mjekët janë vazhdimisht të pranishëm në ministri.
Ai gjithashtu njoftoi një forum studentor, i cili do të jetë i shkëlqyeshëm për shkëmbimin e njohurive dhe perspektivave. Është punuar plotësisht që mjekët e rinj të qëndrojnë në vendin tonë dhe të kuptojnë se kujdesi për ta është i pari, tha Filipçe. Me ndryshimet e fundit në politikat shëndetësore, kursantët janë paguar për kujdestarin dhe sigurimi shëndetësor, i cili është një investim plus për mjekët e rinj dhe një motiv për të siguruar që secila kategori e tyre të mbulohet nga kujdesi, përparimi dhe investimet.

Сподели на:

Related Posts