MBËRRITËN 10 MIJË VAKSINA “ASTRA ZENEKA” NGA KROACIA,NJOFTUAN EDHE PËR 20 MIJË TË TJERA

Gjatë ditës së djeshme, 10 mijë vaksina “Astra Zeneka” mbërritën në vend. Ato do të shpërndahen në pikat e vaksinimit në të gjithë vendin nga fillimi i javës së ardhshme dhe Qeveria Kroate ka marrë një vendim tjetër për të dhuruar edhe 20 mijë vaksina shtesë që do të jenë nga prodhuesi “Astra Zeneka” ose prodhuesi “Moderna”, i cili do të jetë praktikisht sasia e parë e kësaj vaksine që do të arrinte në vendin tonë, njoftoi sot Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe.

Në konferencën e përbashkët për shtyp me Ministrin Kroat të Punëve të Jashtme, Gordan Grliq, Filipçe informoi se ata diskutuan situatën epidemiologjike dhe masat, ndanë përvojat, pikëpamjet, parashikimet, planet për periudhën e ardhshme.

-Kroacia provoi të ishte një menaxher i mirë gjatë fillimit të krizës kur kryesoi BE-në, dhe kjo ishte gjysma e parë e vitit 2020 kur u aktivizuan shumë mekanizma dhe kur një sistem me të vërtetë heterogjen, për sa i përket sistemeve të ndryshme shëndetësore brenda BE-së duhej të përgjigjeshin unison. Në këtë kuptim, ne gjithashtu biseduam për atë se si mund të ishte situata në muajt e vjeshtës dhe natyrisht organizimin e të gjithë proceseve gjatë muajve të verës, tha Filipçe.

Ministri Radman theksoi se me dhurimin e sotëm të 10.000 dozave të vaksinave, Republika e Kroacisë shpreh vendosmëri dhe gatishmëri për ndihmë konkrete për fqinjët e saj më të afërt për të gjithë procesin e luftimit të koronavirusit për të qenë sa më i suksesshëm.

  • Sidoqoftë, angazhimi ynë nuk mbaron këtu. Qeveria e Republikës së Kroacisë në seancën e djeshme mori vendimin për të dhuruar edhe 20 mijë doza shtesë të vaksinave në Maqedoninë e Veriut, tha Radman.

Sipas tij, zbatimi efektiv i vaksinimit është mënyra e vetme për të dalë nga pandemia me Covid-19, me nevojën për të ruajtur ekuilibrin e nevojshëm midis hapjes graduale të kufijve dhe shëndetit të qytetarëve.

Сподели на:

Related Posts