JANË REGJISTRUAR 1.092 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 141.157, 2003 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –32 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 5.569 teste, dhe 1.092 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në: Shkup – 452, Manastir – 85, Kumanovë – 80, Prilep – 49, Kavadar- 45, Veles – 41, Strumicë – 36 , Ohër – 33, Tetovë – 30, Shtip – 27, Kërçovë – 22, Gostivar dhe Koçanë -nga 21 raste, Gjevgjeli – 18, Strugë – 15, Resnje- 13, Radovish – 11, Dellçevë – 10, Dibër dhe Berovë – nga 8 , Sveti Nikolë, Kriva Pallankë dhe Probishtip- nga 7 , Dojran – 6, Negotinë, Vinicë, Bogdanci dhe Demir Hisar – nga 5 , Valandovë, Makedonski Brod dhe Makedonska Kamenica – nga 4, Demir Kapijë – 3, Krushevë dhe Pehçevë – nga 2, Kratovë – 1.

Janë regjistruar 2003 pacientë të rikuperuar nga: Shkup- 1145, Kavadar- 147, Ohër – 101, Negotinë – 81, Strugë – 71, Kumanovë – 57, Prilep – 53, Manastiri dhe Velesi -nga 43, Tetovë – 34, Shtip – 32, Gostivar-27 Bogdanci dhe Makedonski Brod – nga 5, Vinicë dhe Krushevë – nga 3 dhe në Dojran – 1.

Janë raportuar gjithsej 32 persona të vdekur: 10 nga Shkupi (91, 83, 65, 79,, 2 persona të moshës 74, 72, 70, 63 dhe 60 vjeç), 2 nga Kumanova (73 dhe 65), 2 nga Prilep (90 81), 2 nga Tetova (77 dhe 74), 2 nga Gostivari (78 dhe 48), 2 nga Kavadari (70 dhe 46),2 nga Gjevgjelia (66 dhe 61) ,2 nga Vinica (67 dhe 64) 1 nga Manastiri (88),1 nga Berova(76), 1 nga Velesi (81), 1 nga Kriva Pallanka (61), 1 nga Negotina (61), 1 nga Ohri (81), 1 nga Sveti Nikolë (70) dhe 1 nga Shtipi (64). Të gjithë pacientët kanë ndërruar jetë në spital.

Janë kryer 5.569 teste përmes: ISHP-673, QSHP Shkup-124, QSHP Manastir-107, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-1, Mjekësia Ligjore-8, Laboratori i Spitalit Kozle-16, KU Pulmonologji me Alergologji-11, SP 8 Shtatori-0, Instituti i Mikrobiologjisë-69, MANU-154, Zhan Mitrev (Philip II) -260, Avicenna-368, Biotek-473, Sistina-338, laboratori Laor-1044, Sinlab – 209, Remedika-99, Plodnost – 78, Genea – 8, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 1.529 teste.

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 666.091 teste të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 141.157, numri i pacientëve të rikuperuar është 115.433, numri i vdekjeve është 4.182 dhe numri i rasteve aktive është 21.542 persona.

Сподели на:

Related Posts