JANË REGJISTRUAR 1.174 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 140.065, 811 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –42 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 4.598 teste, dhe 1,174 raste të reja të COVID-19 u regjistruan në: Shkup – 430, Veles – 81, Kumanovë -78, Prilep dhe Manastir – nga 74 raste, Strumic53,Ohër – 49, Gostivar – 42, Tetovë – 41, Kavadar – 38, Shtip – 36, Kërçovë – 24, Gjevgjeli – 22, Koçanë dhe Negotinë -nga 20 , Resnje- 12, Strugë – 10, Sveti Nikollë, Kriva Pallankë dhe Vinicë – nga 9 , Radovish, Valandovë dhe Bogdanci – nga 7 , Dellçevë – 5, Demir Kapijë dhe Makedonski Brod -nga 4, Demir Hisar – 3, Berovë – 2, Probishtip, Krushevë, Kratovë dhe Dojran -nga 1.

Janë regjistruar 811 pacientë të rikuperuar nga: Shkup – 400, Prilep – 67, Kumanovë – 40, Manastir dhe Gostivar – nga 33 , Shtip – 32, Tetovë – 30, Kavadar- 29, Veles – 28, Strumicë – 16, Negotinë – 13, Vallandovë – 11, Kërçovë dhe Gjevgjeli – nga 9 , Berovë – 7, Koçanë, Vinicë dhe Dellçevë- nga 6, Sveti Nikolë, Radovish dhe Probishtip -nga 5 , Resnje, Kriva Pallankë dhe Makedonska Kamenicë – nga 4 , Pehçevë – 3, Bogdanci dhe Makedonski Brod – nga 2, Demir Kapijë dhe Krushevë-nga 1.

Gjithsej janë raportuar 42 persona të vdekur: 15 nga Shkupi (53, 56, 58, 58, 60, 65, 65, 69, 69, 73, 73, 73, 73, 80, 84 vjeç), 4 nga Kumanova (59, 59,67, 75), 3 nga Prilepi (58, 70, 85), 3 nga Strumica (50, 67, 70),3 nga Koçani (63, 69, 84), 2 nga Manastiri (65, 75), 2 nga Gostivari (70, 75), 2 nga Kavadari (51, 65), 2 nga Shtipi (54, 87) ,2 nga Ohri (61, 74),1 nga Tetova (73), 1 nga Velesi (87), 1 nga Kriva Pallanka (81) dhe 1 nga Vinica ( 80) Një pacintë ka ndërruar jetë në shtëpi, ndërsa të tjerët kanë ndërruar jetë në spital.

Janë kryer 4,598 teste përmes: ISHP-871, QSHP Shkup-96, QSHP Manastir-100, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile -1, Mjekësia Ligjore-6, Laboratori i Spitalit Kozle-0, KU Pulmonologji me Alergologji-6, SP 8 Shtatori-0, Instituti i Mikrobiologjisë-77, MANU-137, Zhan Mitrev (Philip II) -202, Avicenna-348, Biotek-360, Sistina-285, laboratori Laor-468, Sinlab – 118, Remedika-72, Plodnost – 80, Genea – 9, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 1.362 teste.

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 660.522 teste të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 140.065, numri i pacientëve të rikuperuar është 113.430, numri i të vdekurve është 4.150 dhe numri i rasteve aktive është 22.485 persona

Сподели на:

Related Posts