JANË REGJISTRUAR 1.129 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 143.162, 1.152 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –27 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 4.045 teste dhe 1.129 raste të reja të COVID-19 u regjistruan në: Shkup – 458, Manastir – 96, Kumanovë – 82, Prilep – 54, Veles – 47, Tetovë – 44, Kavadar- 36, Gostivar – 33, Shtip – 32, Koçanë – 28, Kërçovë – 27, Ohër – 25, Strumicë – 22, Valandovë – 18, Negotinë dhe Gjevgjeli – nga 17, Strugë- 15, Radovish – 13, Resnje – 10, Berovë dhe Probishtip -nga 7, Sveti Nikolë, Kriva Pallankë, Dellçevë dhe Vinicë – nga 6, Demir Kapijë, Demir Hisar dhe Kratovë – nga 3 , Krushevë, Bogdanci dhe Pehçevë- nga 2, Makedonska Kamenica dhe Dojran -nga 1.

Janë regjiatruar 1.152 pacientë të rikuperuar nga:Shkup – 574, Kumanovë – 69, Veles – 67, Manastir – 64, Prilep – 60, Tetovë – 45, Kavadar – 38, Shtip – 35, Strumicë – 30, Gostivar – 27, Koçanë – 16, Negotinë dhe Gjevgjeli – nga 15 , Radovish – 12, Resnje – 11, Kërçovë dhe Probishtip – nga 10, Kriva Pallankë dhe Vinicë – nga 8 , Berovë – 7, Demir Kapijë- nga 6, Dibër dhe Valandovë – nga 4 , Sveti Nikolë – 3, Ohër, Dellçevë, Bogdanci , Demir Hisar, Pehçevë dhe Dojran – nga 2, Kratovë dhe Makedonski Brod – nga 1.

Gjithsej 27 persona të vdekur janë raportuar: 12 nga Shkupi (60, 65, 66, 66, 69, 73, 74, 77, 78, 78, 79 dhe 82), 3 nga Manastiri (60, 66 dhe 79) 3 nga Ohri (58, 66 dhe 77), 2 nga Kumanova (59 dhe 75),2 nga Tetova (54 dhe 68) , 1 nga Prilepi (86), 1 nga Velesi (56),1 nga Gostivari (76), 1 nga Strumica (73) dhe1 nga Kërçova (63). Nga pacientët e raportuar, njëri ka ndërruar jetë në shtëpi dhe të tjerët kanë ndërruar jetë në spital.

Janë kryer 4.045 teste përmes: ISHP-573, QSHP Shkup-71, QSHP Manastir-112, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-6, Mjekësia Ligjore-1, Laboratori i Spitalit Kozle-11, KU Pulmonologji me Alergologji-10, SP 8 Shtatori-4 , Instituti i Mikrobiologjisë-3, MANU-161, Zhan Mitrev (Philip II) -166, Avicenna-267, Biotek-303, Sistina-230, laboratori Laor-266, Sinlab – 75, Remedika-55,Plodnost – 95, Genea – 3, ,Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta)- gjithsej 1.633.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 674.378 teste të Covid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 143.162, numri i pacientëve të rikuperuar është 118.946, numri i vdekjeve është 4.289 dhe numri i rasteve aktive është 19.927.

Сподели на:

Related Posts