JANË REGJISTRUAR 1.163 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 138.891, 854 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –35 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 3.927 teste dhe 1.163 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në:Shkup – 473, Manastir – 100, Kumanovë – 90, Prilep – 62, Ohër – 50, Strumicë – 45, Tetovë – 36, Shtip dhe Kërçovë -nga 32, Veles – 29, Kavadar – 28, Gostivar dhe Koçanë – nga 27 ,Gjevgjeli – 22, Strugë dhe Sveti Nikolë – nga 14, Negotinë dhe Radovish – nga 12, Resnje dhe Valandovë –nga  11 ,Vinica – 10, Kriva Pallankë dhe Berovë – nga 7, Demir Kapijë dhe Demir Hisar – nga 3, Dellçevë – 2, Krushevë , Bogdanci, Kratovë dhe Makedonski Brod – nga 1.

Janë regjistruar 854 pacientë të rikuperuar nga:Shkup – 475, Prilep – 52, Veles – 40, Kumanovë – 37, Kavadar- 36, Tetovë – 27, Koçanë – 25, Gostivar – 23, Negotinë – 22, Berovë – 18, Shtip – 16, Kriva Pallankë – 13, Gjevgjeli – 12, Strumicë dhe Sveti Nikolë – nga 9, Radovish dhe Valandovë – nga 8, Vinicë – 7, Probishtip – 3, Dellçevë, Makedonski Brod, Pehçevë dhe Makedonska Kamenica – nga 2, Manastir, Demir Kapijë, Krushevë, Bogdanci, Kratovë dhe Dojran – nga 1.

Janë raportuar gjithsej 35 persona të vdekur: 7 nga Shkupi (39, 63, 65, 75, 76, 77, 79 vjeç), 4 nga Kavadari (56, 68, 73, 77) ,4 nga Shtipi (47, 69, 70 , 78), 3 nga Strumica (71, 2 persona nga 81 vjeç), 2 nga Prilepi (76 dhe 82), 2 nga Velesi (72, 85), 2 nga Kriva Pallanka (60 dhe 72) ,2 nga Manastiri (63 dhe 69), 1 nga Kumanova (66),1 nga  Gostivari (78), 1 nga Negotina (82),1 nga  Gjevgjelia (62),1 nga  Sveti Nikolë (64),1 nga  Radovishi (68),1 nga  Ohri (64),1 nga  Kërçova (69) dhe 1 nga  Resnja (71).Pesëdhjetë pacientë kanë ndërruar jetë në spital, dhe një pacient ka ndërruar jetë në shtëpi.

Janë krzer 3.927 teste përmes: ISHP-642, QSHP Shkup-85, QSHPManastir-117, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-4, Mjekësia Ligjore-11, Laboratori i Spitalit  Kozle-12, KU Pulmonologji me Alergologji-0, SP 8 Shtatori-0, Instituti i Mikrobiologjisë-81, MANU-150, Zhan Mitrev (Philip II) -188, Avicenna-288, Biotek-237, Sistina-311, laboratori Laor-271, Sinlab – 68, Remedika-45, Plodnost- 93, Genea- 6, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta)- gjithsej 1,318.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 655.924 teste të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 138.891, numri i pacientëve të rikuperuar është 112.619, numri i të vdekurve është 4.108 dhe numri i rasteve aktive është 22.164.

Сподели на:

Related Posts