JANË REGJISTRUAR 30 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 154.524,359 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –16 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Në 24 orët e fundit, janë  kryer  2.357 teste, dhe 171 raste të reja të COVID-19 u regjistruan në: në: Shkup – 14, Kumanovë – 4, Tetovë dhe Koçanë – nga 2, Manastir, Veles, Ohër, Strumicë, Kërçovë, Radovish, Vinicë dhe Probishtip – nga 1.

Janë regjistruar  359 pacientë të rikuperuar nga: Shkup – 163, Kumanovë0 – 31, Manastiri – 26, Tetovë- 16, Veles  dhe Kërçovë – nga 12 , Koçanë, Gostivar  dhe Kavadar- nga 11, Resnje – 10, Shtip – 9, Vinicë, Prilep dhe Sveti Nikolë – nga 6 , Strumicë – 5, Negotinë dhe Berovë –nga  4 , Radovish dhe Gjevgjeli –nga  3 , Kriva Palankë dhe Dibër –nga  2, Strugë, Dellçevë, Vallandovë, Bogdanci, Demir Hisar dhe Demir Kapijë –nga  1.

Gjithsej janë raportuar 16 persona të vdekur: 8 nga Shkupi (61, 62, 69, 72, 75, 80, 82 dhe 82), 2 nga Manastiri (65, 82) 1 nga Kumanova (80), 1 nga Strumica (76), 1 nga Ohri (68),1 nga  Gostivari (73), 1 nga Resnja  (69) dhe 1 nga  Struga (72). Nga të raportuarit , 1 ka ndërruar jetë në shtëpi dhe pjesa tjetër në spital

Janë kryer  1.658  teste përmes: ISHP-62, QSHP Shkup-24, QSHP Manastir-51, QSHP Prilep-0, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-0, Mjekësia Ligjore-0, Laboratori i Spitalit  Kozle-0,KU  Pulmonologji me Alergologji –0, SP 8 Shtatori-10, Instituti i Mikrobiologjisë – 0, MANU-37, Zhan Mitrev (Philip II) -167, Avicenna-208, Biotek-676, Sistina-184, laboratori Laor-0, Sinlab-0, Remedika -48, Plodnost-56, Genea-0, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej  134.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej  749.727  teste të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19  në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 154.524, numri i pacientëve të rikuperuar është  143.427,  numri i vdekjeve është 5.184  dhe numri i rasteve aktive është 5.913.

Сподели на:

Related Posts