JANË REGJISTRUAR 123 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 154.494,3.803 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –17 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Në 24 orët e fundit, janë  kryer  2.357 teste, dhe 171 raste të reja të COVID-19 u regjistruan në: në: Shkup – 64, Manastir – 9, Kumanovë – 7, Ohër – 5, Prilep, Veles, Gostivar dhe Strumicë –nga  4, Tetovë – 3, Shtip, Strugë, Koçanë, Demir Hisar dhe Kratovë – nga 2 , Kërçovë, Gjevgjeli , Negotinë, Sveti Nikolë, Kriva Pallankë, Radovish, Dellçevë, Vinicë dhe Makedonska Kamenicë –nga  1 .

Janë regjistruar  3.803 pacientë të rikuperuar nga: Shkup – 2109, Kumanovë – 252, Manastir – 180, Tetovë – 178, Veles – 165, Gostivar – 126, Gjevgjeli – 88, Kavadra – 82, Resnje – 80, Negotinë – 73, Shtip – 67 , Ohër – 59, Kërçovë – 52, Prilep – 46, Krushevë – 35, Kocani – 30, Sveti Nikole – 24, Radovish dhe Dellçevë – nga 22 , Strumicë – 18, Demir Hisar – 17, Vinicë – 16, Strugë – 14, Bogdanci – 13, Demir Kapijë – 9, Kriva Pallankë – 8, Dibër – 6, Berovë dhe Pehçevë – nga 3, Probishtip, Vallandovë dhe Makedonska Kamrnicë-nga  2 .

* Nga numri i përgjithshëm i të rikuperuarve, 3564 janë raportuar si pozitivë në periudhën 01.01-31.03.2021. Bëhet fjalë për persona që nuk janë raportuar deri tani si të rikuperuar në ISHP, dhe të cilët kanë kaluar 20 ditë me rezultat pozitiv. Këta persona gjatë sëmundjes janë hospitalizuar në spital ose nuk kanë patur mjek amë ose janë shtetas të huaj, kështu që nuk kanë qenë të regjistruar si të shëruar në shërbimet epidemiologjike të QSHP-së .

Gjithsej janë raportuar 17 persona të vdekur: 3 nga Kumanova (53, 61 dhe 82), 2 nga Shkupi (75 dhe 78),2 nga  Tetova (68 dhe 85),2 nga  Manastiri (62 dhe 94) ,2 nga  Koçani (54 dhe 71), 1 nga Prilepi (68),1 nga  Gostivari (72),1 nga  Ohri (78),1 nga  Strumica (77),1 nga  Radovishi (73) dhe 1 nga Vinica (61). Nga të  raportuarit, 14 kanë ndërruar jetë në  spital dhe 3 kanë ndërruar jetë në shtëpi.

Janë kryer  2.598 teste përmes: ISHP-378, QSHP Shkup-50, QSHP Manastir-52, QSHP Prilep-11, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-0, Mjekësia Ligjore-10, Laboratori i Spitalit  Kozle-0,KU  Pulmonologji me Alergologji –3, SP 8 Shtatori-4, Instituti i Mikrobiologjisë – 155, MANU-107, Zhan Mitrev (Philip II) -107, Avicenna-175, Biotek-430, Sistina-160, laboratori Laor-234, Sinlab-111, Remedika -99, Plodnost-26, Genea-14, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej  472.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej  748.069 teste të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19  në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 154.494, numri i pacientëve të rikuperuar është  143.069, numri i vdekjeve është 5.168 dhe numri i rasteve aktive është 6.257..

Сподели на:

Related Posts