JANË REGJISTRUAR 18 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 155.487, 31 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –NJË PERSON KA NDËRRUAR JETË

JANË REGJISTRUAR 28 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 155.469, 23 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –5 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:
Në 24 orët e fundit janë kryer 2.411 teste, dhe janë regjistruar 18 raste të reja të COVID-19 nga: Shkup- 8, Kumanovë – 5, Koçanë- nga 2 , Tetovë, Kriva Pallankë dhe Kratovë – nga 1.

Janë regjistruar 31 pacientë të rikuperuar nga: Shkup- 11, Vinicë – 3, Kumanovë, Koçanë, Prilep, Tetovë, Manastiri, Kavadar dhe Kërçovë – nga 2 , Strumicë, Kriva Pallankë dhe Radovish – nga 1.

Është raportuar 1 person i vdekur: nga Shkupi (61vjeç), i cili ka ndërruar jetë në spital.

Janë kryer 2.411 teste përmes: ISHP-148, QSHP Shkup-49, QSHP Manastir-50, QSHP Prilep-36, QSHP Tetovë-21, QSHP Kumanovë-50, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile -1, Mjekësia Ligjore-0, laboratori i Spitalit Kozle-0, KU Pulmonologji me alergologji 1, SP 8 Shtatori-8, Instituti i Mikrobiologjisë-32, MANU-56, Zhan Mitrev (Filip Vtori) -158, Avicenna-177, Biotek-304, Sistina-129 , laboratori Laor-226, Sinlab-19, Remedika-81, Plodnost-50, Genea-50, Nikob labo-202, VFV Medical-37, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 526.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 823.776 teste të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 155.487, numri i pacientëve të rikuperuar është 149.582, numri i vdekjeve është 5.468 dhe numri i rasteve aktive është 437 persona.

Сподели на:

Related Posts