JANË REGJISTRUAR 23 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 155.441, 32 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –4 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:
Në 24 orët e fundit, janë kryer 2.853 teste dhe janë regjistruar 23 raste të reja të COVID-19 nga: Shkup- 9, Kumanovë dhe Prilep – nga 3, Strumicë dhe Kërçovë – nga 2 , Manastir, Gostivar, Gjevgjeli dhe Radovish – nga 1.

Janë regjistruar 32 pacientë të rikuperuar nga: Shkup- 13, Radovish – 4, Manastir dhe Kratovë – nga 3 , Prilep – 2, Gostivar, Kumanovë, Shtip, Strumicë, Koçanë, Kërçovë dhe Berovë -nga 1.

Janë raportuar gjithsej katër persona të vdekur: tre persona nga Shkupi (76, 76 dhe 77) dhe një person nga Kumanova (71). Nga ata që u raportuan, të gjithë kanë ndërruar jetë në spital.

Janë kryer 2.853 teste përmes: ISHP-151, QSHP Shkup-47, QSHP Manastir-37, QSHP Prilep-37, QSHP Tetovë-25, QSHP Kumanovë-40, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-0, Mjekësia Ligjore-0, laboratori i spitalit Kozle-0, KU Pulmonologji me alergologji 0, SP 8-Shtatori -4, Instituti i Mikrobiologjisë-21, MANU-99, Zhan Mitrev (Filip Vtori) -123, Avicenna-350, Biotek-373, Sistina-132 , laboratori Laor-202, Sinlab-87, Remedika-33, Plodnost-45, Genea-10, Nikob labo-102, VFV Medical-15, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 920 teste.

Deri më tanë në vend janë kryer gjithsej 818.746 teste të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 155.441, numri i pacientëve të rikuperuar është 149.528, numri i vdekjeve është 5.462 dhe numri i rasteve aktive është 451 persona.

Сподели на:

Related Posts