RAPORTI I ISHP-SË NGA 31 MAJ DERI MË 06 QERSHOR ,NJË RËNIE PREJ 29.5% TË RASTEVE TË REJA DHE NJË RËNIE PREJ 45.8% TË VDEKJEVE -PËRQINDJA E PERSONAVE POZITIVË TË TESTUAR ZVOGËLOHET

Sipas raportit javor të Institutit të Shëndetit Publik për periudhën nga 31 maj – 6 qershor 2021, gjithsej 19.672 materiale u testuan në laboratorët ku kryhet testimi molekular dhe testimi i antigjenit për praninë e SARS-CoV-2 , me një rritje prej 9.1% krahasuar me javën e kaluar. 155 raste të reja pozitive janë regjistruar nga 21 qytete të vendit me një rënie prej 29.5% krahasuar me javën e kaluar.

Shumica e rasteve të regjistruara janë nga Shkupi (n = 65; 41.9%), me një incidencë javore – 10.5 / 100,000. Incidenca më e lartë javore prej 35.8 / 100,000 u regjistrua në Demir Hisar.

Përqindja e pozitivitetit varion nga 0.1% në 1.4%, mesatarisht 0.7%.

Personat e infektuar në të gjitha grupmoshat janë regjistruar. Grupmosha më e zakonshme është mbi 60 vjeç (n = 52, 33.5%). Pacientët regjistrohen në grupmoshat nga 50 deri në 59 (n = 26; 16,8%), 40-49 (n = 25; 16,1%), 30-39 (n = 20; 12,9%) dhe 20-29 (n = 18; 11.6%) Numri më i ulët është regjistruar tek fëmijët nga 0-9 (n = 4; 2.6%) dhe 10-19 vjeç (n = 10; 6.5%).

Pasi morën dy teste negative për praninë e SARS-CoV-2 ose duke përdorur algoritmin e ri, 465 njerëz që u hospitalizuan në spital ose u trajtuan në shtëpi fituan një status të “rikuperuar”, një rënie prej 30.8% krahasuar me javën e kaluar.

13 vdekje u raportuan nga gjashtë qytete, 45.8% më pak se javën e kaluar. Për sa i përket moshës, nëntë persona ishin mbi 60 vjeç, tre persona të moshës 50 deri 59 vjeç dhe një person i moshës 40 deri 49 vjeç.

Më 17.02.2021 në Republikën e Maqedonis së Veriut filloi vaksinimin kundër COVID-19. Që nga 06.06.2021, gjithsej janë vaksinuar :
• 60.526 doza të Pfizer / Biontech (43.441 me dozën e parë dhe 17.085 doza e dytë),

• 45.168 doza të Sputnik V (22.875 me dozën e parë dhe 22.293 me dozën e dytë),

• 32.875 doza të AstraZeneca (32.843 me dozën e parë dhe 32 me dozën e dytë) dhe

• 251.705 doza të Sinopharm (147.998 me dozën e parë dhe 103.707 me dozën e dytë).

Që nga 06.06.2021, gjithsej 247.157 persona janë vaksinuar me të paktën me një dozë vaksine kundër COVID-19. Gjithsej 143.117 persona janë vaksinuar plotësisht.

Raporti i hollësishëm i Institutit të Shëndetit Publik mbi situatën me Covid-19 për periudhën nga 31 maj deri më 6 qershor 2021, si dhe situata kumulative me Covid-19 në Republikën e Maqedonisë së Veriut është në faqen e internetit të Instituti i Shëndetit Publik:http://iph.mk/sq/

Сподели на:

Related Posts