JANË REGJISTRUAR 67 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 152.814, 782 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –31 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:
Në 24 orët e fundit janë kryer 1169 teste, dhe 67 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në:
Shkup – 28, Kumanovë – 8, Gostivar dhe Ohër – nga 4 raste, Prilep, Tetovë, Manastir, Kavadar dhe Shtip -nga 3 , Strugë, Kërçovë dhe Resnje – nga 2, Sveti Nikolë dhe Kratovë -nga 1.

Janë regjistruar 782 pacientë të rikuperuar nga:Shkup – 267, Strumicë- 151, Kavadar – 54, Prilep – 43, Manastir – 40, Kumanovë -29, Vallandovë – 23, Shtip – 22, Negotinë – 15, Veles dhe Ohër – nga 14 , Koçanë- 13, Kriva Pallankë – 12, Vinicë – 11, Tetovë dhe Gjevgjeli – nga 9, Sveti Nikolë dhe Dellçevë – nga 8 , Gostivar – 7, Kërçovë dhe Probishtip – nga 5, Demir Kapijë – 4, Radovish, Krushevë dhe Makedonska Kamenicë- nga 3, Bogdanci dhe Kratovë- nga 2 , Strugë, Resnje, Berovë, Makedonski Brod, Pehçevë dhe Dojran – nga 1.

Gjithsej janë raportuar 31 persona të vdekur: 9 nga Shkupi (42, 64, 68, 68, 72, 73, 77, 77, 86vjeç), 4 nga Tetova (66, 73, 75, 78), 3 nga Velesi (64, 72, 73), 2 nga Manastiri (43, 68), 2 nga Ohri (45, 87), 2 nga Struga (54, 64) ,2 nga Berova (43, 82), 1nga Kumanova ( 59),1 nga Prilepi (70), 1 nga Kavadari (82),1 nga Koçani (63), 1 nga Radovishi (60), 1 nga Vinica (67) dhe 1 nga Probishtipi (71vjeç). Nga të vdekurit e raportuar 28 kanë ndërruar jetë në spital dhe 3 kanë ndërruar jetë në shtëpi.

Janë kryer 1.169 teste përmes: ISHP-76, QSHP Shkup-0, QSHP Manastir-19, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile -0, Mjekësia Ligjore-0, Laborator i Spitalit Kozle-0, KU Pulmonologji me Alergologji-0, SP 8 Shtatori-34 , Instituti i Mikrobiologjisë-0, MANU-53, Zhan Mitrev (Philip II) -160, Avicena-0, Biotek-207, Sistina-143, laboratori Laor-0, Sinlab-7, Remedika-0, Plodnost – 32 , Genea- 0, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 438.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 726.409 teste të Covid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 152.814, numri i pacientëve të rikuperuar është 134.653, numri i vdekjeve është 4.992 dhe numri i rasteve aktive 13.169.

Сподели на:

Related Posts