JANË REGJISTRUAR 489 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 149.710, 905 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –33 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:
Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 2.841 teste dhe 489 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në:Shkup – 155, Manastir – 52, Kumanovë – 47, Prilep – 27, Strumicë – 25, Ohër – 21, Tetovë dhe Veles -nga 19 raste Shtip – 18, Koçanë – 16, Kërçovë – 15, Radovish dhe Vinicaë – nga 10, Gostivar dhe Strugë – nga 7 , Kavadar – 6, Kriva Pallankë dhe Bogdanci – nga 5 , Gjevgjeli, Berovë dhe Demir Hisar -nga 4 , Negotinë dhe Resnje -nga 3 , Valandovë – 2, Sveti Nikolë, Dellçevë, Probishtip, Krushevë dhe Makedonska Kamenicë – nga 1.

Janë regjistruar 905 pacientë të rikuperuar nga:Shkup – 375, Ohër – 92, Manastir – 70, Kumanovë – 66, Veles – 35, Gostivar – 34, Shtip – 27, Tetovë – 26, Strugë – 21, Strumicë dhe Koçanë – nga 20, Prilep – 19, Gjevgjeli dhe Vallandovë – nga 16 , Kërçovë – 12, Resnje – 8, Radovish dhe Sveti Nikolë – nga 7 , Berovë dhe Dellçevë – nga 5 , Vinicë, Bogdanci, Probishtip dhe Makedonski Brod – nga 4 , Kavadar dhe Demir Hisar -nga 2 , Kriva Pallankë, Negotinë, Makedonska Kamenicë dhe Pehçevë – nga 1.

Gjithsej janë raportuar 33 persona të vdekur: 15 nga Shkupi (47, 52, 56, 63, 68, 68, 70, 77, 78, 84,84, 84, 84, 85 dhe 91 vjeç), 5 nga Prilepi (59, 68, 75, 78 dhe 87), 3 nga Ohri (74, 76 dhe 87), 2 nga Kumanova (56 dhe 84) ,2 nga Tetova (65 dhe 80), 1 nga Manastiri (65),1 nga Gostivari ( 81), 1 nga Shtipi (80), 1 nga Sveti Nikolë (67), 1 nga Kavadari (80) dhe 1 nga Demir Hisari (52). Të gjithë pacientët e raportuar kanë ndërruar jetë në spital.

Janë kryer 2.841 teste përmes: ISHP-528, QSHP Shkup-59, QSHP Manastir-98, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-0, Mjekësia Ligjore-8, Laboratori i Spitalit Kozle-0, KU Pulmonologji me Alergologjinë-2, SP 8 Shtatori -13 , Instituti i Mikrobiologjisë-6, MANU-126, Zhan Mitrev (Philip II) -129, Avicenna-333, Biotek-423, Sistina-203, laboratori Laor-210, Sinlab – 32, Remedika-39, Plodnost – 35, Genea – 2, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 595.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 703.569 teste të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 149.710, numri i pacientëve të rikuperuar është 127.139, numri i vdekjeve është 4.628 dhe numri i rasteve aktive është 17.943.

Сподели на:

Related Posts