JANË REGJISTRUAR 603 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 149.221, 641 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –39 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:
Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 2.596 teste dhe 603 raste të reja të COVID-19 u regjistruan në:Shkup – 209, Kumanovë – 62, Strumicë – 39, Manastir – 38, Ohër – 36, Prilep – 31, Tetovë – 27, Koçanë- 21, Veles dhe Shtip -nga 19 raste, Kërçovë – 14, Gostivar – 13, Kavadar- 11 , Radovish – 8, Strugë – 7, Vinicë – 6, Kriva Pallanka dhe Resnje – nga 5, Gjevgjeli, Vallandovë dhe Demir Hisar -nga 4 , Negotinë, Sveti Nikolë, Probishtip dhe Pehçevë – nga 3, Berovë, Dellçevë dhe Krushevë – nga 2, Dibër, Bogdanci dhe Makedonski Brod – nga 1.

Janë regjistruar 641 pacientë të rikuperuar nga:Shkup – 197, Ohër – 98, Strugë – 48, Prilep – 41, Manastir – 38, Kumanovë – 35, Veles – 34, Strumicë – 26, Shtip – 23, Gostivar – 22, Tetovë – 20, Kërçovë – 15, Koçanë dhe Gjevgjeli -nga 8 , Radovish- 6, Vinicë dhe Probishtipi – nga 5 , Resnje – 4, Kriva Pallankë – 3, Sveti Nikolë dhe Berovë -nga 2, Pehçevë – 1.

Janë raportuar gjithsej 39 persona të vdekur: 18 nga Shkupi (52, 53, 62, 66, 71, 71, 73, 73, 74, 74, 78, 79, 80, 82, 83, 85 dhe 91 vjeç), 3 nga Ohri (64, 81 dhe 82),3 nga Tetova (63, 80 dhe 81), 3 nga Strumica (72, 73 dhe 80) ,3 nga Kavadari (70, 82 dhe 83), 2 nga Prilepi (66 dhe 67),2 nga Kumanova (58 dhe 80), 1 nga Manastiri (74), 1 nga Velesi (79),1 nga Shtipi (77), 1 nga Koçani (71) dhe 1 nga Probishtipi (63).Të gjithë pacientët kanë ndërruar jetë në spital.

Janë kryer 2.596 teste përmes: ISHP-514, QSHP Shkup-59, QSHP Manastir-80, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-0, Mjekësia Ligjore-5, Laboratori i Spitalit Kozle-9, KU Pulmonologji me Alergologji-2, SP 8 Shtatori -12 , Instituti i Mikrobiologjisë-118, MANU-150, Zhan Mitrev (Philip II) -100, Avicenna-221, Biotek-238, Sistina-166, laboratori Laor-128, Sinlab – 46, Remedika-28, Plodnost – 32, Genea – 2, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 686.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 700.728 teste Covid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 149.221, numri i pacientëve të rikuperuar është 126.234, numri i vdekjeve është 4.595 dhe numri i rasteve aktive është 18.392.

Сподели на:

Related Posts