JANË REGJISTRUAR 564 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 150.274, 1.357 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –23 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:
Gjatë 24 orëve të fundit,janë kryer 3.526 teste dhe 564 raste të reja të COVID-19 u regjistruan në:Shkup – 192, Kumanovë – 45, Manastir – 44, Prilep – 40, Veles dhe Strumicë – nga 23 raste, Ohër – 22, Gostivar – 19, Shtip – 18, Tetovë – 17, Koçanë – 16, Berovë – 13, Kavadar dhe Kërçovë – nga 11 , Vinicë – 9, Sveti Nikolë dhe Dibër – nga 8 , Strugë dhe Resnje – nga 7, Radovish – 6, Valandovë – 5, Negotinë, Propishtip dhe Krushevë -nga 4, Gjevgjeli, Kriva Pallankë dhe Delçevë -nga 2 ,Bogdanci dhe Demir Hisar – nga 1 .

Janë regjistruar 1.357 pacientë të rikuperua nga:Shkup – 412, Ohër – 248, Kavadar – 87, Kumanovë – 69, Manastir – 67, Prilep – 58, Strugë – 46, Veles – 43, Tetovë – 40, Negotinë – 33, Strumicë – 31, Koçanë- 27, Gostivar – 25, Dibër – 21, Shtip – 19, Krushevë – 18, Gjevgjeli – 16, Vinicë, Vallandovë dhe Kriva Pallankë – nga 15, Kërçovë – 13, Berovë dhe Sveti Nikollë – nga 9, Dellçevë – 7, Bogdanci – 6, Resnje dhe Demir Hisar – nga 2 , Radovish, Probishtip, Demir Kapijë dhe Dojran -nga 1 .

Gjithsej janë raportuar 22 persona të vdekur: 8 nga Shkupi (60, 68, 71, 72, 74, 74, 82 dhe 85 vjeç), 2 nga Manastiri (79 dhe 85), 2 nga Prilepi (69 dhe 79) ,2 nga Koçani (72 dhe 73 vjeç),1 nga Ohri (61 vjeç), 1 nga Kavadari (80 vjeç), 1 nga Gostivari (51 vjeç), 1 nga Shtipi (75 vjeç), 1 nga Sveti Nikolë (80 vjeç),1 nga Dellçeva (65 vjeç),1 nga Resnja ( 71 vjeç) dhe 1 nga Probishtipi (74 vjeç). Të gjithë pacientët kanë ndërruar jetë në spital.

Janë kryer 3.526 teste përmes: ISHP-503, QSHP Shkup-68, QSHP Manastir-82, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile – 0, Mjekësia Ligjore – 3, Laboratori i Spitalit Kozle – 11,KU Pulmonologji me Alergologjinë – 0, SP 8 Shtatori -11,Instituti i Mikrobiologjisë – 67, MANU – 124, Zhan Mitrev (Philip II) – 118, Avicena – 246, Biotek – 718, Sistina – 177, Laborator Laor – 425, Sinlab – 76, Remedika – 73, Plodnost- 48 , Genea- 4, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 772.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 707.095 teste të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 150.274, numri i pacientëve të rikuperuar është 128.496, numri i vdekjeve është 4.650 dhe numri i rasteve aktive është 17.128.

Сподели на:

Related Posts