JANË REGJISTRUAR PESË RASTE TË REJA TË COVID -19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 155.689 ,86 PACIENTË TË RIKUPERUAR DHE NJË RASTË VDEKJEJE

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:
Në 24 orët e fundit, janë kryer 2.531 teste dhe u regjistruan pesë raste të reja të COVID-19: Shkup – 2, Veles, Kavadar dhe Berovë – nga 1 .
Janë regjistruar 86 pacientë të rikuperuarnga: Shkup – 31, Kumanovë dhe Prilep – nga 12 Tetovë – 7, Gostivar dhe Ohër -nga 6 , Manastir – 3, Kriva Pallankë, Demir Hisari dhe Kratovë -nga 2 , Veles, Kërçovë dhe Vinicë -nga 1
Është raportuar 1 person i vdekur nga Vinica (76 vjeç) në kushte spitalore.


Janë kryer 2531 teste përmes: ISHP-303, QSHP Shkup-36, QSHP Manastir-35, QSHPPrilep-15,QSHP Tetovë-13, QSHP Kumanovë-21, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-0, Mjekësia Ligjore-2, spital laboratorik Kozle-0, KU Pulmonologji me alergologji 0, SP 8-Shtatori-1, Instituti i Mikrobiologjisë-0, MANU-52, Zhan Mitrev (Filip Vtori) -57, Avicenna-149, Biotek-143, Sistina-75 , laboratori Laor-154, Sinlab-25, Remedika-13, Plodnost-53, Genea-6, Nikob lab-417, VFV Medical-11, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta)  – gjithsej 950 teste.


Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 881,870 teste të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i njerëzve të diagnostikuar me Covid-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 155.689, numri i pacientëve të rikuperuar është 150.063, numri i të vdekurve është 5.485 dhe numri i rasteve aktive është 141 persona

Сподели на:

Related Posts