MBËRRITËN 500 MIJË VAKSINA NGA PRODHUESI “SINOVAK”

Në aeroportin e Shkupit arritën 500 mijë vaksina të blera nga prodhuesi “Sinovak” . Vaksinat ruhen siç duhet në poliklinikën “Jane Sandanski” dhe Institutin e Mjekësisë Ligjore, ku ka kapacitet të mjaftueshëm për t’u vendosur në dhoma të ftohta, pas së cilës ato shpërndahen në pikat në të gjithë vendin, sipas datave të planifikuara të vaksinimit. Kjo është sasia më e madhe e vaksinave, të cilat papritmas mbërritën në vendin tonë.

  • Me procesin e imunizimit të deritanishëm dhe vaksinimin e shumë qytetarëve, ne tregojmë rezultate të shkëlqyera në zvogëlimin e numrit të të sapo infektuarve me Covid-19, dhe qytetarëve të shtruar në spital, gjë që dëshmohet nga fakti se të gjitha Qendrat Covid në të gjithë vendin janë bosh dhe numri i pacientëve të shtruar në spital është i vogël dhe Klinika e Sëmundjeve Infektive. Unë shpreh mirënjohje të madhe për Qeverinë e Republikës Popullore të Kinës dhe popullin Kinez për mbështetjen që na kanë dhënë në luftën kundër koronavirusit, tha Sekretarja Shtetërore e Ministrisë së Shëndetësisë, Ivanka Stojanoski.
  • Organizata Botërore e Shëndetësisë miratoi vaksinën “Sinovak” për përdorim emergjent më 1 qershor. Ashtu si vaksina Sinofarm, vaksina Sinovac është gjithashtu një vaksinë e inaktivuar. Kina tani vaksinon persona midis moshës 3 dhe 100 vjeç. Më shumë se 1.1 miliardë doza janë administruar në Kinë. Unë besoj se vaksina do të ndihmojë Maqedoninë e Veriut të ndërtojë një barrierë imune dhe të formojë një linjë të fortë mbrojtëse për të mbrojtur jetën dhe shëndetin e njerëzve, tha ambasadori i Republikës Popullore të Kinës, Xhang Syo.
Сподели на:

Related Posts