NË LIDHJE ME JAVËN E KALUAR ,NUMRI I RASTEVE TË REJA NË RRITJE PREJ 23.0%-PJESA MË E MADHE E RASTEVE TË REGJISTRUARA NË SHKUP

Sipas raportit javor të Institutit të Shëndetit Publik për periudhën nga 1 deri më 7 Mars 2021, gjithsej 21.090 materiale u testuan në laboratorët ku kryhet testimi molekular dhe testimi i antigjenit për praninë e SARS-CoV-2, me një rritje prej 4.6% në krahasim me javën e kaluar. 4,463 raste të reja pozitive janë regjistruar nga 35 qytete të vendit, me një rritje prej 23.0% krahasuar me javën e kaluar.
Shumica e rasteve të regjistruara janë nga Shkupi (n = 2,160; 48,3%), me një incidencë javore – 349,7 / 100,000. Incidenca më e lartë javore prej 847.9 / 100,000 u regjistrua në Negotinë (së bashku me Demir Kapijën)
Përqindja e pozitivitetit në periudhën e përmendur varion nga 13.2 në 26.7%, ose një mesatare prej 20.9%, 3% më shumë krahasuar me javën e kaluar.
Personat e infektuar në të gjitha grupmoshat janë regjistruar. Grupmosha më e zakonshme është mbi 60 vjeç (n = 1,026, 23,0%). Një numër i madh i pacientëve është regjistruar në grupmoshat 30-39 (n = 895; 20.1%), 40-49 (n = 803; 17.8%), 50-59 (n = 778; 17, 4%) dhe 20-29 (n = 626; 14.0%). Numri më i ulët u regjistrua tek fëmijët e moshës 0-9 (n = 104; 2.3%) dhe 10-19 vjeç (n = 231; 5.2%).
Pas marrjes së 2 testeve negative për praninë e SARS-CoV-2 ose përdorimit të algoritmit të ri, statusi i “rikuperuar” u mor nga 3.895 persona të cilët u shtruan në spital ose u trajtuan në shtëpi, u rrit me 2.2 herë krahasuar me javën e kaluar.
57 vdekje u raportuan nga 16 qytete, 17.4% më pak se javën e kaluar. Për sa i përket moshës, 50 persona ishin mbi 60 vjeç, 5 persona të moshës 50-59 vjeç dhe një person në grupmoshat 30-39 dhe 40-49 vjeç.
Raporti i hollësishëm i Institutit të Shëndetit Publik mbi situatën me Covid-19 për periudhën nga 1 deri më 7 Mars 2021, si dhe situata kumulative me Covid-19 në Republikën e Maqedonisë së Veriut është publikuar në faqen e internetit të Institutit të Shëndetit Publik:

http://iph.mk/sq/

Сподели на:

Related Posts