SOT JANË REGJISTRUAR 913 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 109.262 ,351 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 16 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Sot, janë regjistruar 913 raste të reja me Covid 19 – Numri i përgjithshëm i diagnostikuarve është 109,262 – 351 pacientë janë shëruar – 16 njerëz kanë

Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 3.707 teste dhe 913 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:

Shkup – 440, Prilep – 64, Kavadar – 50, Kumanovë – 45, Tetovë – 35, Gjevgjeli – 33, Negotinë – 31, Gostivar – 29, Ohër – 26, Veles dhe Manastir -nga 24 raste në secilin qytet, Strumicë – 21, Krushevë – 11 , Koçanë dhe Kriva Pallankë – nga 10 raste në secilin qytet ,Resnje- 7, Strugë dhe Sveti Nikolë -nga 6 raste në secilin qytet, Kërçovë dhe Demir Kapijë- nga 5 raste në secilin qytet, Shtip, Radovish, Bogdanci dhe Demir Hisar – nga 4 raste në secilin qytet, Dellçevë, Berovë dhe Valandovë -nga 3 raste në secilin qytet, Dojran – 2, Probishtipi, Vinicë, Makedonski Brod dhe Pehçevë – nga 1rast në secilin qytet.

Janë regjistruar 351 pacientë të rikuperuar nga:

Shkup – 173, Ohër – 37, Prilep – 28, Kavadar – 16, Veles dhe Strumicë – nga 12 , Kumanovë – 11, Negotinë – 9, Tetovë dhe Gjevgjeli – nga 8, Strugë – 7, Koçanë – 5, Shtip dhe Manastir -nga 4 , Kriva Pallankë dhe Berovë – nga 3, Vinicë, Bogdanci, Kratovë dhe Demir Kapijë – nga 2 , Gostivar, Dellçevë dhe Valandovë- nga 1.

Janë raportuar gjithsej 16 vdekje.Kanë ndërruar jetë 7 pacientë nga Prilepi (87, 82, 75, 74, 70, 66, 63vjeç), 6 pacientë nga Shkupi (83, 75, 72, 69, 66, 54vjeç) , një pacient nga Gostivari (87), një nga Gjevgjeli ( 71) dhe një nga Krusheva (40). Të gjithë pacientët kanë ndërruar jetë në spital.

Janë kryer 3.707 teste përmes: ISHP-785, QSHO Shkup-96, Avicenna-357, Biotek-361, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -161, Sistina-309, laboratori Laor-270, MANU-0, Mjekësia Ligjore-11, QSHP Manastir-89, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile 3, GAK-0, Sinlab-88, Remedika-18, Spitali Laborator Kozle-15, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private(teste të shpejta) – gjithsej 1,134,KU Pulmonologji me Alergologji -10, SP 8 Shtatori-0, laboratorë nga jashtë-0.

Deri më tani,në vend janë kryer gjithsej 551.917 teste të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me Covid-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 109.262, numri i pacientëve të rikuperuar është 96.173, numri i vdekjeve është 3.244 dhe numri i rasteve aktive është 9.845.

Сподели на:

Related Posts