SOT JANË REGJISTRUAR 336 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 61878, 544 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 32 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 1181 teste, dhe 336 raste të reja të Covid-19 janë regjistruar në: Shkup-95, Kumanovë-10, Shtip-12, Prilep-27, Tetovë-11, Strugë-1, Veles-30, Manastir-34, Ohër-1, Kavadar-7, Gostivar-41, Gjevgjeli-7, Strumicë-7, Kriva Pallankë-3, Radovish-10, Krushevë-1, Probishtip-1, Demir Hisar-1, Berovë-3, Valandovë-1, Vinicë-3, Delçevë-1, Kratovë-1, Sveti Nikolë-6, Kërçovë-14, Resnjë-2, Negotinë-6.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 544 pacientë të rikuperuar nga: Shkup-235, Shtip-42, Prilep-72, Tetovë-26, Strugë-1, Veles-54, Kavadar-21, Gjevgjeli-10, Kriva Pallankë-6, Radovish- 4, Krushevë-1, Koçanë-25, Probishtip-2, Pehçevë-1, Berovë-9, Vinicë-2, Delçevë-10, Kratovë-2, Sveti Nikolë-7 dhe Negotinë-14.

Kanë ndërruar jetë 32 persona, dymbëdhjetë pacientë nga Shkupi (66, 59, 81, 69, 57, 68, 73, 80, 85, 67, 77 dhe 82), dy nga Prilepi (70 dhe 55), tre nga Tetova (64, 79 dhe 67), dy nga Struga (67 dhe 74), një pacientë nga Velesi (51), dy nga Ohri (70 dhe 74), një nga Kavadari (77), një nga Gostivari (61), dy nga Strumica (63) dhe 66), dy nga Radovishi (62 dhe 70), një pacientë nga Koçani (64g), një nga Dellçeva (78), një nga Kërçova (64) dhe një pacientë nga Negotina (55).Nga këta, dy pacientë ndërruan jetë jashtë spitalit, të tjerët ndërruan jetë në spital.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 61878, numri i pacientëve të rikuperuar është 38946, numri i vdekjeve është 1763 dhe numri i rasteve aktive është 21169. Nga dje, regjistrohet një test kontrolli. aktualisht shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

• Shkup 26976, aktiv 9996

• Kumanovë 3748, aktiv 952

• Dibër 462, aktiv 97

• Shtip 2674, aktiv 528

• Prilep 3010, aktiv 1000

• Tetovë 3823, aktiv 942

• Strugë 1447, aktive 454

• Veles 1992, aktiv 693

• Manastir 2075, aktiv 925

• Ohër 1597, aktiv 618

• Kavadar 1254, aktiv 481

• Gostivar 2557, aktiv 982

• Gjevgjeli 744, aktiv 240 (58 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 132 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)

• Strumicë 1711, aktive 601

• Kriva Palankë 431, aktiv 123

• Radovish 438, aktiv 122

• Krushevë 130, aktive 71

• Koçanë 1241, aktiv 262

• Probishtip 363, aktiv 90

• Demir Hisar 200, aktiv 88

• Makedonski Brod 168, aktiv 46

• Pehçevë 100, aktive 22

• Berovë 364, aktiv 88

• Valandovë 218, aktiv 70

• Vinicë 376, aktive 160

• Delçevë 456, aktiv 196 (129 persona nga NJR Delçevë janë nga Makedonska Kamenica)

• Kratovë 153, aktiv 52

• Sveti Nikolë 842, aktiv 234

• Kërçovë 1277, aktiv 530

• Resnjë 461, aktiv 193

• Negotinë 590, aktiv 313 (70 persona nga NJR Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)

Janë kryer 1181 teste përmes: ISHP-605, QSHP Shkup-20, Avicenna-0, Biotek-0, MANU-123, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -140, Sistina me metodën PCR -232, laboratori Laor-0, mjekësia ligjore -0,QSHP Manastir-0, Klinika Infektive-4, GAK-22, Sinlab-0, Remedika-0, spitali laboratorik Kozle-0, SHSH (test i shpejtë) -35, UK Pulmonologji me alergologji -0, laboratorë nga jashtë- 0
Deri më tani,në vend janë kryer gjithsej 332.286 teste të Covid-19 .

Rastet aktive nga komunat në Shkup sot (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë një ndryshim në shpërndarjen sipas komunave në Shkup)

.Çair – 625

• Gazi Baba – 1502

• Aerodrom -1436

• Karposh – 1169

• Qendra – 1089

• Kisela Voda – 1237

• Gjorçe Petrov – 867

• Butel – 585

• Shuto Orizari – 195

• Studeniçani – 53

• Saraj – 169

• Haraçinë -31

• Ilinden – 265

• Sopishte – 57

• Çuçer Sandevo – 100

• Petrovec –138

• Zelenikovo -84

• Të huaj – 219

• Të pa shpërndarë- 175

Сподели на:

Related Posts