MIRËNJOHJE PËR FAMILJET E DONATORËVE TË ORGANEVE

JAVA BOTËRORE PËR PËRDORIM RACIONAL TË ANTIBIOTIKËVE

Në kuadër të shënimit të Javës Botërore për përdorimin racional të antibiotikëve, sot zëvendësministri i Shëndetësisë Dr. Goce Cakarovski u drejtua në simpoziumin e tretë të Shoqatës së Specialistëve të Mjekësisë Familjare. Maqedonia ju bashkua thirrjes së OBSH për organizimin e Javës Botërore për përdorimin racional të antibiotikëve në periudh nga 13- 19 nëntor, e […]

Keqpërdoret logoja e Ministrisë së Shëndetësisë

Ministria e Shëndetësisë informon se janë të rrejshme informacionet në këtë uebfaqe: (http://live365.services/go/click.php…) Ministria e Shëndetësisë, në bashkëpunim me MPB , tashmë ka ndërmarrë hapa për identifikimin e burimit dhe përsëri theksojmë se kjo nuk është një faqe zyrtare e ministrisë.

AKSION I PËRBASHKËT PËR PASTRIMIN E HAPËSIRËS NË KOMPLEKSIN E KLINIKAVE “NËNË TEREZA”

Shërbimi për punë të përbashkëta dhe të përgjithshme në Qendrën Klinike dhe Inspektorati Shtetëror Sanitar dhe Shëndetësor sot organizojnë aksion të përbashkët për të pastruar hapësirën në kompleksin e klinikave “Nënë Tereza” në Shkup. Aksioni është realizuar me mbështetjen e ndërmarrjeve publike të Qytetit të Shkupit, “Parkingu i qytetit”, “Higjiena komubale”, “Parqe dhe gjelbërim” dhe […]

Kontrollo pastaj shpërndaj!

Të nderuar, të gjithë jemi të vetëdijshëm për pasojat negative të shpërndarjes së lajmeve të rrejshme. Ministria e Shëndetësisë apelon që ta kontrolloni vërtetësinë e lajmit para se ta shpërndani.

MBRËMJA E DJESHME E FUTBOLLIT PA NDËRHYRJE MJEKËSORE!

Sipas informatave nga ekipet kujdestare, gjatë mbrëmjes së djeshme të UEFA Superkupës, nuk ka pasur rritje të numrit të zakonshëm të ndërhyrjeve. Në Klinikën e Toksikologjisë nuk ka arritur asnjë pacientit, në kujdesin emergjent nuk janë të regjistruara kolapse dhe vetëm një shtetas i huaj me krahun e thyer është transportuar në Klinikën për sëmundje […]

MINISTRIA E SHËNDETËSISË E GATSHME PËR UEFA SUPERKUPËN NË SHKUP

Në prag të Superkupës së UEFA-s – Klinika për Toksikologji siguroi ekipe të dyfishta për kujdestari në 48 orët e ardhshme, si dhe ekipe tjera në thirrje. Me qëllim për ndihmë eventuale më të suksesshme për të ftuarit, apelojmë dhe kujtojmë qytetarët e Shkupit që t’i përdorin shërbimet e Qendrës Emergjente në SPQ 8 Shtatori […]

PËRGATITJET PËR RATIFIKIMIN E “KONFERENCËS SË STAMBOLLIT”

Sot me Ministrinë e punës dhe politikës sociale dhe me Programin për zhvillim të Kombeve të Bashkuara filluam me përgatitjet për ratifikimin e “Konferencës së Stambollit” – Pranimi i politikave dhe praktikave më të mira për eliminimin e dhunës ndaj femrave. Mes tjerash, ky projekt do të ketë për qëllim edhe zhvillimin e kornizës për […]