PAS 40 VITESH, DY SALLAT E OPERACIONIT NË SPITALIN GJINEKOLOGJIK DHE OBSTETRIK NË ÇAIR JANË RINOVUAR PLOTËSISHT, KA FILLUAR GAZIFIKIMI I KOTELIT TË NGROHJES QENDRORE NË KËTË INSTITUCION

.
Për herë të parë në katër dekada, dy dhomat e operacionit gjinekologjik janë rinovuar në Spitalin Gjinekologjik dhe Obstetrikë Nënë Tereza. Bëhet fjalë për rindërtimin e një hapësire prej 420 m2, me rinovim të plotë të dy dhomave ekzistuese të gjinekologjisë ekzistuese dhe futjen e furnizimit me gaz qendror, si dhe rinovimin e plotë të njësisë së reanimacionit dhe kujdesit intensiv, me vlerë 86.061.823 denarë.
Paralelisht me aktivitetet për rindërtimin dhe sigurimin e pajisjeve të reja mjekësore, personeli plotësohet vazhdimisht dhe përmirësohet ekspertiza e punonjësve. Në tre vitet e fundit, gjithsej 46 punonjës shëndetësorë janë pranuar në spital, përfshirë 11 mjekë, 13 infermierë, pesë mamitë dhe staf tjetër mjekësor dhe jo-mjekësor. Janë aprovuar pesë specializime, dy në anesteziologji dhe një në biokimi mjekësore, pediatri spitalore dhe gjinekologji dhe obstetrikë.
Një risi e rëndësishme është gazifikimi i filluar i kotelit për ngrohje në këtë institucion shëndetësor publik. Për vite të tëra, koteli i vjetër ishte ndotës në qytetin e Shkupit. Edhe në kushte të pandemisë me Kovid-19, përmirësimi i kushteve në të gjitha institucionet e shëndetit publik dhe kujdesi më i mirë shëndetësor për të gjithë qytetarët vazhdon

Сподели на:

Related Posts