SOT JANË REGJISTRUAR 163 RASTE TË REJA TË KOVID- 19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I DIAGNOSTIKUAR 7406, JANË RIKUPERUAR 230 PACIENTË, 8 PACIENTË KANË NDËRRUAR JETË


Ministria e Shëndetësisë informon se janë kryer 1794 teste gjatë 24 orëve , dhe janë regjistruar 163 raste të reja me covid-19 në: Shkup-87, Kumanovë-7, Dibër-2, Shtip-10, Prilep-3, Tetovë-16, Strugë-8, Ohër-1, Kavadar-1, Demir Hisar-1, Gostivar-8, Strumicë-1, Kratovë-1, Sveti Nikole-9, Kërçovë-3, Resnje-5.
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 230 persona të rikuperuar nga: Shkupi-126, Kumanovë-31, Shtip-11, Prilep-1, Tetovë-45, Veles-7, Kavadari-1, Gostivar-1, Koçani-1, Sveti Nikole- 2, Resnje-2, Negotin-2.
8 pacient ndërruan jetë, gjashtë pacientë nga Shkupi, një nga Dibra dhe një pacientë nga Tetova.
Një pacientë 59 vjeçar ndërroi jetë në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile. Pacienti 79-vjeçar ndërroi jetë në Klinikën e Toksikologjisë, ku u konfirmua prania e virusit pas vdekjes-postmortum.
Katër pacientë të moshës 58, 61,62 dhe 66  vjeç ndërruan jetë në spitalin “8 Shtator”. Një pacientë 53-vjeçar ndërroi jetë në spitalin e Tetovës. Një pacientë 52-vjeçar nga Dibra ndërroi jetë në spitalin Filip i Dytë (Zhan Mitrev).
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 7406, numri i pacientëve të rikuperuar është 3554, numri i vdekjeve është 359, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 3493.

Një nga provat e djeshme është kontrolli, aktualisht shpërndarja pas qyteteve janë si më poshtë:
• Shkupi 3573, aktiv 1895
• Kumanov  813, aktiv 174
• Dibër 118, aktive 65
• Shtip 404, aktiv 159
• Prilep 286, aktiv 55
• Tetovë 805, aktiv 343
• Struga 282, aktive 181
• Velesi 198, aktiv 37
• Manastiri 63, aktiv 22
• Ohër 210, aktiv 181
• Kavadarci 22, aktiv 15
• Gostivar 180, aktiv 109
• Gjevgjeli 12, aktiv 3 (2 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Bogdancit) • Strumica 18, aktiv 10 • Kriva Palanka 17, aktive 11 • Radovish 4, aktive 0 • Krushev 7, aktive 3 • Koçani 75, aktive 17 • Probishtip 28, aktiv 17 • Demir Hisar 3, aktiv 2 • Makedonski Brod 6, aktiv 4 • Pehçev 6, aktiv 2 • Berov 3, aktiv 0 • Valandov 6, aktiv 2 • Vinic 4, aktiv 1 • Delçev 1, aktiv 0 • Kratov 6, aktiv 3 • Sveti Nikole 56, aktiv 49 • Kërçova 52, aktiv 43 • Resçn 127, aktiv 87 • Negotin 21, aktiv 3 (10 persona nga PE Negotino janë banorë të Demir Kapisë)
Testet e kryera në 1794 ishin përmes: ISHP-1002, Avicenna-102, Biotech-155, MANU-123, Zhan Mitrev (Philip II) -209, Mjekësia Ligjore – 14, Sistina me metodë PCR -148, CPH Manastir-41. Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 71,220 teste të covid-19. Sot nuk ka teste skriningu.
Në 24 orët e kaluara, 6 pacientë janë pranuar në Klinikën e Sëmundjeve Infektive. Gjithsej 89 pacientë u shtruan në spital. Ka 57 pacientë që mbështesin oksigjenin, nuk ka pacientë në aparatin e frymëmarrjes.
Spitali në Kozle ka shtruar në spital 23 pacientë të rritur pozitivë për covid-19, 1 fëmijë pozitiv dhe 1 i ndjeshëm ndaj virusit.
8 pacientë të rinj u pranuan në spitalin “8 Shtator”, gjithsej 97 pacientë u shtruan në spital. Ka 3 pacientë në aparatin e frymëmarrjes.
45 pacientë u shtruan në spital në Manastir, dhe 48 pacientë u shtruan në spitalin e Shtipit. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep dhe Gostivar, 106 pacientë u shtruan në spital – pozitiv dhe dyshues për covid-19.
Rastet aktive sot në komunat Shkup (pas përfundimit të sondazheve epidemiologjike, mund të ketë ndryshim në shpërndarjen sipas komunave në Shkup)
• Çair – 348
• Aerodrom – 152
• Butel – 155
• Gazi Baba – 194
• Qendra – 142
• Karposh – 149
• Saraj – 129
• Kisela Voda – 113
• Gjorce Petrov – 108
• Studeniçani – 107
• Shuto Orizari – 84
• Haraçin – 45
• Ilinden – 29
• Petrovec – 17
• Çuçer Sandev – 17
• Sopishte – 8
• Zelenikov-9
• I huaj – 1
• I pa përcaktuar- 89

Сподели на:

Related Posts