SOT JANË REGJISTRUAR 120 RASTE TË REJA TË KOVID- 19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I DIAGNOSTIKUAR 7244, JANË RIKUPERUAR 125 PACIENTË, 5 PACIENTË KANË NDËRRUAR JETË

  
Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë realizuar 1367 teste, dhe 120 raste të reja të covid-19 janë regjistruar në: Shkup-63, Kumanovë-4, Dibër-6, Shtip-4, Prilep-2, Tetovë-14, Strug-6, Veles-2, Manastir-1, Ohër-4, Gostivar-12, Sveti Nikole-1 dhe Kërçov-1.
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 125 persona të rikuperuar nga: Shkupi-82, Shtipi-1, Tetovë-30, Strugë-2, Manastir-2, Gostivar-2, Koçani-4, Pehçev-1, Resën-1.
Pesë persona ndruan jetë, dy pacientë nga Shkupi, një nga Kumanova dhe dy pacientë nga Tetova.
Një pacient i vjetër 65 vjeç ndruan jetë në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile. Në spitalin “8 Shtatori” ndroi jetë një pacient 46-vjeçar në të cilin prania e virusit u vërtetua postmortem. Një pacient 85-vjeçar ndroi jetë në  spitalin në Kozle. Në Tetovë, dy persona ndruanë jetë jashtë spitalit në moshat 78 dhe 76 vjeç, ndërsa njëri u diagnostifikua pozitiv postmortem .
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 7244, numri i pacientëve të rikuperuar është 3324, numri i vdekjeve është 351, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 3569. Aktualisht shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:
• Shkup 3487, aktiv 1941
• Kumanov  805, aktiv 197
• Dibër 116, aktive 64
• Shtip 394, aktiv 160
• Prilep 283, aktiv 53
• Tetovë 789, aktive 373
• Strug 274, aktive 173
• Veles 198, aktiv 44
• Manastir 63, aktiv 22
• Ohër 209, aktiv 180
• Kavadarci 21, aktiv 15
• Gostivar 173, aktiv 103
• Gjevgjeli 12, aktiv 3 (2 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Bogdancit) • Strumica 17, aktiv 9 • Kriva Palanka 17, aktive 11 • Radovish 4, aktiv 0 • Krushev 7, aktiv 3 • Koçani 75, aktiv 18 • Probishtip 28, aktiv 17 • Demir Hisar 2, aktiv 1 • Makedonski Brod 6, aktiv 4 • Pehçev 6, aktiv 2 • Berov 3, aktiv 0 • Valandov 6, aktiv 2 • Vinica 4, aktiv 1 • Delçev 1, aktiv 0 • Kratov 5, aktiv 2 • Sveti Nikole 47, aktiv 42 • Kërçov  49, aktiv 40 • Resën 122, aktiv 84 • Negotin 21, aktiv 5 (10 persona nga PE Negotino janë banorë të Demir Kapija)
1367 testime u kryen përmes: ISHP-628, Avicenna-100, Biotek-134, MANU-115, Zhan Mitrev (Filip Vtori) -258, Sistina me metodën PCR -116, CPH Manastir-16. Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 69,426 teste covid-19. Sot nuk ka teste skriningu.
Në 24 orët e kaluara, 7 pacientë janë pranuar në Klinikën e Sëmundjeve Infektive. Gjithsej 87 pacientë u shtruan në spital. Ka 51 pacientë që mbështesin oksigjenin, nuk ka pacientë në aparatin e frymëmarrjes.
Spitali në Kozle ka shtruar në spital 27 pacientë të rritur pozitivë për covid-19, 3 fëmijë pozitivë dhe 2 të ndjeshëm ndaj virusit.
13 pacientë të rinj u pranuan në spitalin “8 Shtator”, gjithsej 115 pacientë u shtruan në spital. Ka 3 pacientë në aparatin e frymëmarrjes.
41 pacientë u shtruan në spital në Manastir, dhe 47 pacientë u shtruan në spitalin e Shtipit. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep dhe Gostivar, 102 pacientë u shtruan në spital – pozitiv dhe të dyshimtë për covid-19.
Rastet aktive sot në komunat Shkup (pas përfundimit të sondazheve epidemiologjike, mund të ketë ndryshim në shpërndarjen sipas komunave në Shkup)
• Çair- 373
• Aerodrom- 154
• Butel – 167
• Gazi Baba – 192
• Qendra – 144
• Karposh – 158
• Saraj – 140
• Kisela Voda – 108
• Gjorce Petrov – 109
• Studeniçani – 107
• Shuto Orizari – 91
• Haraçin – 50
• Ilinden – 32
• Petrovec – 17
• Çuçer Sandev – 18
• Sopishte – 9
• Zelenikovo-8
• I huaj – 2
• I pa përcaktuar – 62

Сподели на:

Related Posts