SOT JANË REGJISTRUAR 865 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 75597 , 641 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 25 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 2889 teste, dhe 865 raste të reja të Covid-19 janë regjistruar në: Shkup-330, Kumanovë-28, Dibër-12, Shtip-22, Prilep-47, Tetovë-42, Strugë-24, Veles-35, Manastir-42, Ohër-36, Kavadar-38, Gostivar-29, Gjevgjeli-33, Strumicë-25, Kriva Pallankë-3, Radovish-14, Krushevë-1, Koçanë-13, Probishtip -4, Demir Hisar-1, Makedonski Brod-1, Pehçevë-2, Berovë-4, Valandovë-3, Dellçevë-15, Kratovë-2, Sveti Nikolë-8, Kërçovë-18, Resnjë-7, Negotinë-26.

Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 641 pacientë të rikuperuar nga: Shkup-248, Kumanovë-31, Dibër-8, Shtip-26, Prilep-35, Tetovë-34, Veles-33, Manastir-28, Ohër-1, Kavadar-25, Gostivar-44, Gjevgjeli-13, Strumicë-32, Kriva Pallankë-5, Radovish-6, Krushevë-1, Koçanë-8, Probishtip-2, Makedonski Brod-1, Valandovë-2, Vinicë-15, Kratovë-1, Sveti Nikolë-14, Kërçovë-7, Resnjë-6 dhe Negotinë-15.

Kanë ndërruar jetë 25 pacientë , dhjetë pacientë nga Shkupi (50, 66, 40, 80, 61, 79, 71, 83, 71 dhe 73), një nga Kumanova (81), dy nga Shtipi (63 dhe 51), tre pacientë nga Prilep (85, 59 dhe 44), një nga Tetova (73), dy nga Struga (81 dhe 89), një nga Velesi (78), një nga Ohri (83), një nga Kavadari (69), një nga Gostivari ( 66), një nga Strumica (70) dhe një pacientë nga Radovishi (68). Pacientët ndërruan jetë në spital.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 75597, numri i pacientëve të rikuperuar është 51493, numri i vdekjeve është 2194 dhe numri i rasteve aktive është 21910.

Sipas analizave të përfunduara epidemiologjike deri më tani, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

• Shkup 32642, aktiv 11566 • Kumanovë 4353, aktiv 619 • Dibër 575, aktiv 170 • Shtip 3110, aktiv 413 • Prilep 3776, aktiv 886 • Tetovë 4485, aktiv 1012 • Strugë 1832, aktiv 465 • Veles 2508, aktiv 652 • Manastir 2730, aktiv 826 • Ohër 2108, aktiv 610 • Kavadar 1777, aktiv 623 • Gostivar 3145, aktiv 770 • Gjevgjeli 988, aktiv 301 (69 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 168 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj) • Strumicë 2067, aktiv 594 • Kriva Pallankë 535, aktiv 119 • Radovish 542, aktiv 131 • Krushevë 151, aktiv 71 • Koçanë 1466, aktiv 265 • Probishtip 416, aktiv 64 • Demir Hisar 224, aktiv 45 • Makedonski Brod 202, aktiv 32 • Pehçevë 122, aktiv 21 • Berovë 456, aktiv 97 • Valandovë  256, aktiv 54 • Vinicë 419, aktiv 105 • Delçevë  628, aktiv 304 (174 persona nga NJR  Delçevë janë nga Makedonska Kamenica) • Kratovë 176, aktiv 27 • Sveti Nikolë  989 , aktiv 179 • Kërçovë 1476, aktiv 350 • Resnjë 574, aktiv 171 • Negotinë 869, aktiv 368 (136 persona nga NJR Negotinë janë banor të  Demir Kapisë).

Janë krzer  2889 përmes: ISHP-756, QSHP Shkup-94, Avicenna-244, Biotek-177, MANU-228, Zhan Mitrev (Filip i dytë ) -143, Sistina me metodën PCR -161, laboratori Laor-52, Mjekësia Ligjore -0, QSHP Manastir-62, Klinika e Sëmundjeve Infektive-3, GAK-10, Sinlab-60, Remedika-24, spitali laboratorik Kozle-16, SHSH(test i shpejtë) -857, UK Pulmonologji me alergologji -2, laboratorë nga jashtë- 0 .

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 371.391 teste Covid

Сподели на:

Related Posts