SOT JANË REGJISTRUAR 999 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 113.929 ,543 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 24 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Gjatë 24 orëve të  fundit, janë kryer 3.627 teste, dhe 999 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në:

Shkup – 539, Prilep dhe Manastir – nga 44 raste në secilin qytet, Kumanovë – 41, Ohër – 38, Kavadar- 34, Veles – 25, Gjevgjeli – 23, Tetovë – 22, Negotinë – 21, Koçanë – 20, Kriva Pallankë – 19, Gostivar – 16, Shtip – 15, Strugë – 10,  Strumicë, Kërçovë, Probishtip, Vallandovë dhe Krushevë – nga 8 raste në secilin qytet,  Resnje dhe Dellçevë –nga  7 raste në secilin qytet, Berovë – 6, Demir Kapijë – 5, Sveti Nikolë, Radovish dhe Pehçevë- nga 4 raste në secilin qytet,  Demir Hisar dhe Vinicë -nga 3 raste në secilin qytet, Kratovë – 2, Dibër, Bogdanci dhe Makedonski Brod – nga 1 rast në secilin qytet.

Janë regjistruar 543 pacientë të rikuperuar  nga:

Shkup – 240, Ohër – 52, Prilep – 38, Tetovë – 27, Veles, Gjevgjeli dhe Strugë – nga 24 të rikuperuar në secilin qytet, Kumanovë – 17, Strumicë dhe Manastir -nga 14, Gostivar – 12, Koçanë – 8, Kriva Pallankë, Probishtip dhe Dibër – nga 5, Kërçovë, Krushevë dhe Dellçevë – nga 4, Resnje, Sveti Nikolë dhe Kratovë –  nga 3, Shtip, Berovë, Vinicë, Demir Hisar dhe Bogdanci – nga 2, Negotinë, Vallandovë dhe Radovish- nga 1 të rikuperuar në secilin qytet.

Janë raportuar gjithsej 24 persona të vdekur, të moshës 46-80 vjeç, si vijon: 5 pacientë nga Prilepi, 4 nga Shkup, 3 nga Kavadari , 2 nga Gjevgjelia,2 nga  Gostivari,2 nga  Koçani ,2 nga Dibra, 1 nga Kumanova , 1 nga Manastir, 1 nga Shtipi dhe 1 nga Negotina. Të gjithë pacientët kanë ndërruar jetë në spital.

Janë kryer 3.627 teste përmes: ISHP-467, QSHP Shkup-99, Avicenna-387, Biotek-344, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -201, Sistina-330, laboratori Laor-176, Mjekësia Ligjore-18, QSHP Manastir-88 , Klinika për Sëmundjet Infektive dhe Gjendjes Febrile-1, Sinlab-97, Remedika-38, Laboratori i Spitalit Kozle-20, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 1,360,KU Pulmonologji me Alergologji-1,SP  8 Shtatori-0.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 571.068 teste të Covid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 113.929, numri i pacientëve të rikuperuar është 98.676, numri i vdekjeve është 3.364 dhe numri i rasteve aktive është 11.889.

Sipas analizave epidemiologjike aktualisht, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

Shpërndarja sipas qyteteve Të infektuara (gjithsej) Rastet aktive (gjithsej)

Shkup 50464, aktiv 5941

Prilep 6166, aktiv 805

Kumanovë 6030, aktiv 418

Tetovë 5817, aktiv 359

Gostivar 4089, aktiv 292

Kavadar 3906, aktiv 638

Shtip 3844, aktiv 191

Veles 3782, aktiv 314

Manastir 3754, aktiv 321

Ohër 3621, aktiv 455

Strumicë 2929, aktive 205

Strugë 2530, aktive 161

Koçanë 1991, aktiv 150

Kërçovë 1835, aktiv 57

Negotinë 1618, aktiv 403

Gjevgjeli 1515, aktiv 297

Sveti Nikolë 1153, aktiv 41

Kriva Pallankë 981, aktiv 133

Resnje 894, aktiv 96

Dibër 806, aktiv 12

Radovish 784, aktiv 42

Dellçevë 771, aktiv 49

Berovë 713, aktiv 66

Probishtip 597, aktiv 46

Vinicë 542, aktiv 23

Valandovë 417, aktiv 45

Krushevë 381, aktive 113

Bogdanci 346, aktiv 65

Kratovë 303, aktiv 23

Demir Hisar 303, aktiv 41

Demir Kapijë 291, aktiv 58

Makedonski Brod 261, aktiv 9

Pehçevë 200, aktiv 13

Makedonska Kamenica 194, aktiv

Dojran 101, aktiv 5

Сподели на:

Related Posts