RAPORTI JAVOR I ISHP-SË PËR PERIUDHËN NGA 21-27 DHJETOR I VITIT 2020:VAZHDON TRENDI I RËNIES SË NUMRIT TË SAPO TË DIAGNOSTIKUARVE DHE TË VDEKURVE DHE PËRQINDJA E POZITIVËVE NGA TË TESTUARIT

Sipas raportit javor të Institutit të Shëndetit Publik në periudhën nga 21 deri më 27 dhjetor 2020. Gjithsej 13,123 materiale u testuan në laboratorët ku kryhen testet molekulare dhe testet e antigjenit për praninë e SARS-CoV-2, me një rënie prej 15,9% krahasuar me javën e kaluar.

3.372 raste të reja pozitive janë regjistruar nga 35 qytete në vend me një rënie prej 26.5% krahasuar me javën e kaluar. Shumica e rasteve të regjistruara janë nga Shkupi (n = 1,429; 42,4%), me një incidencë javore – 231,4 / 100,000.

Në periudhën raportuese, përqindja e rasteve pozitive të testuar SARS-CoV-2 ishte 25.7%, një rënie prej 3.6% krahasuar me javën e kaluar.

Personat e infektuar në të gjitha grupmoshat janë regjistruar. Grupmosha më e zakonshme është mbi 60 vjeç (n = 910, 27.0%). Një numër i madh i pacientëve janë të regjistruar në grupmoshat 30-39 (n = 665; 19,7%), 40-49 (n = 589; 17,5%), 50-59 (n = 587; 17 , 7%) dhe 20-29 (n = 414; 12.3%). Numri më i ulët u regjistrua tek fëmijët e moshës 0-9 (n = 52; 1.5%) dhe 10-19 vjeç (n = 145; 4.3%).

Pasi morën 2 teste negative për praninë e SARS-CoV-2 ose duke përdorur algoritmin e ri, 4,500 njerëz që janë shtruar në spital ose janë trajtuar në shtëpi , dukshëm më pak krahasuar me javën e kaluar.

129 vdekje u raportuan nga 23 qytete, 30 më pak ose 18.9% krahasuar me javën e kaluar. Për sa i përket moshës, 105 persona ishin mbi 60 vjeç, 20 persona të moshës 50-59 vjeç dhe 4 vdekje u raportuan nga grupmosha 40-49 vjeç.

Raporti i hollësishëm i Institutit të Shëndetit Publik mbi situatën me Covid-19 për periudhën nga 21 deri më 27.12.2020. si dhe situata kumulative me Covid-19 në Republikën e Maqedonisë Veriore është publikuar në uebfaqen e Institutit të Shëndetit Publik: http://iph.mk/.

Сподели на:

Related Posts