SOT JANË REGJISTRUAR 498 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 82301 ,606 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 17 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 2467 teste, dhe janë regjistruar 498 raste të reja të Covid-19 në: Shkup-246, Kumanovë-30, Dibër-1, Shtip-10, Prilep-34, Tetovë-19, Strugë-15, Veles-5, Manastir-10, Ohër-21, Kavadar-14, Gostivar-19, Gjevgjeli-12, Strumicë-8, Kriva Pallankë-9, Radovish-1, Krushevë-2, Koçanë-7, Probishtip -1, Makedonski Brod-4, Pehçevë-4, Berovë-2, Valandovë-3, Dellçevë-1, Sveti Nikolë-1, Kërçovë-7, Negotinë-12.

Instituti i Shëndetit Publik regjistron 606 pacientë të rikuperuar nga: Shkupi-194, Dibër-6, Shtip-22, Prilep-61, Tetovë-36, Strugë-20, Veles-22, Manastir-39, Ohër-45, Kavadar-24, Gostivar-27, Gjevgjeli-16, Strumicë-23, Kriva Pallankë-4, Radovish-6, Krushevë-1, Koçanë-11, Probishtip-1, Demir Hisar-1, Makedonski Brod-2, Pehçevë-1, Berovë-5 , Vinicë-1, Kratovë-1, Sveti Nikolë-3, Kërçovë-18, Resnjë-5 dhe Negotinë-11.

Kanë ndërruar jetë 17 persona, gjashtë pacientë nga Shkupi (66, 45, 77, 72, 77, 67), dy nga Kumanova (62 dhe 58), një nga Prilep (78), një nga Tetova (59), një nga Struga ( 81), tre pacientë nga Velesi (75, 77 dhe 81), një nga Ohri (69), një nga Krusheva (54) dhe një pacientë nga Negotina (60). Njëri prej tyre ndërroi jetë jashtë spitalit, të tjerët ndërruan jetë.në spital.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 82301, numri i pacientëve të rikuperuar është 60256, numri i vdekjeve është 2473 dhe numri i rasteve aktive është 19572.
Sipas analizave të përfunduara epidemiologjike, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

• Shkup 35536, aktiv 11320 • Kumanovë 4696, aktiv 576 • Dibër 617, aktiv 124 • Shtip 3277, aktiv 276 • Prilep 4179, aktiv 583 • Tetovë 4728, aktiv 860 • Strugë 2010, aktiv 343 • Veles 2717, aktiv 477 • Manastir 2994, aktiv 564 • Ohër 2382, aktiv 567 • Kavadar 2066, aktiv 553 • Gostivar 3357, aktiv 568 • Gjevgjeli 1140, aktiv 289 (76 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 192 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj) • Strumicë 2281, aktiv 615 • Kriva Pallankë 611, aktiv 117 • Radovish 604, aktiv 112 • Krushevë 163, aktiv 71 • Koçanë 1584, aktiv 232 • Probishtip 442, aktiv 45 • Demir Hisar 234, aktiv 39 • Makedonski Brod 214, aktiv 27 • Pehçevë 149, aktiv 26 • Berovë 490, aktiv 42 • Valandovë 305, aktiv 62 • Vinicë 442, aktiv 62 • Dellçevë 665, aktiv 201 (182 persona nga NJR Delçevë janë nga Makedonska Kamenica) • Kratovë 193, aktiv 21 • Sveti Nikolë 1034 , aktiv 106 • Kërçovë 1557, aktiv 233 • Resnjë 634, aktiv 135 • Negotinë 1000, aktiv 326 (157 persona nga NJR Negotinë janë banor të Demir Kapisë).

2467 teste janë kryer përmes: ISHP-470, QSHP Shkup-65, Avicenna-252, Biotek-249, MANU-135, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -175, Sistina me metodën PCR -243, laboratori Laor-41, Mjekësia Ligjore -13, QSHP Manastir-31, Klinika Infektive-2, GAK-11, Sinlab-23, Remedika-23, spitali laboratorik Kozle-20, SHSH (test i shpejtë) -711, KU Pulmonologji me alergologji -3, laboratorë nga jashtë- 0 Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 396.797 teste të Covid-19.

Сподели на:

Related Posts