Day: 1 Janar, 2021

OBSH-JA DHUROI PAJISJE MJEKËSORE ME VLERË 1 MILION DOLLARË PËR PËRBALLJEN ME PANDEMIN COVID 19

Në vitin 2020, Organizata Botërore e Shëndetësisë dhuroi pajisje mbrojtëse, pajisje laboratorike dhe pajisje mjekësore me vlerë 1.049,902 milion dollarë në vend për t’u marrë me pandeminë e shkaktuar nga virusi KOVID-19. Në fushën e pajisjeve mjekësore përmes Fondit Gjerman për Covid 19, pajisjet për frymëmarrje dhe oksimetra impuls u dhuruan qendrave Covide në vend […]

SOT JANË REGJISTRUAR 536 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 83329 ,741 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 15 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 1662 teste, dhe janë regjistruar 536 raste të reja të Covid-19 në: Shkup-213, Kumanovë-18, Dibër-13, Shtip-13, Prilep-37, Tetovë-30, Strugë-23, Veles-17, Manastir-29, Ohër-18, Kavadar-23, Gostivar-13, Gjevgjeli-7, Strumicë-8, Kriva Pallankë-9, Radovish-10, Krushevë-3, Koçanë-6, Probishtipi -1, Makedonski Brod-3, Pehçevë-1, Berovë-5, Valandovë-4, Vinicë-2, Delçevë-6, Sveti Nikolë-6, Kërçovë-2, […]

SOT JANË REGJISTRUAR 493 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 82794 ,450 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 15 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 2366 teste, dhe janë regjistruar 493 raste të reja të Covid-19 në: Shkup-210, Kumanovë-28, Shtip-14, Prilep-14, Tetovë-7, Strugë-6, Veles-34, Manastir-15, Ohër-24, Kavadar-32, Gostivar-10, Gjevgjeli-17, Strumicë-17, Kriva Pallankë-6, Radovish-7, Krushevë-1, Koçanë-5, Probishtip-3, Makedonski Brod-1, Demir Hisar-1, Pehçevë-5, Berovë-6, Valandovë-5, Vinicë-1, Sveti Nikolë-2, Kërçovë-9, Resnjë-5, […]

FILIPÇE NË TAKIM ME DANILOVSKIN,RANË DAKORD PËR BASHKËPUNIM TË MËTEJSHËM ME NJË PËRBËRJE TË ZGJËRUAR ME PROFESOR TË CILËT JANË NË PENZION

Ministri i Shëndetësisë, Dr. Venko Filipçe, u takua sot me prof. Dr. Dragan Danilovski mbi të cilin u ra dakord të formohej një organ këshillimor joformal i profesorëve në pension nga Fakulteti i Mjekësisë, në mënyrë që të analizohet situata aktuale në shëndetësi. Në fund të këtij viti, dëshiroj të shpreh falënderimet e mia të […]

RAPORTI JAVOR I ISHP-SË PËR PERIUDHËN NGA 21-27 DHJETOR I VITIT 2020:VAZHDON TRENDI I RËNIES SË NUMRIT TË SAPO TË DIAGNOSTIKUARVE DHE TË VDEKURVE DHE PËRQINDJA E POZITIVËVE NGA TË TESTUARIT

Sipas raportit javor të Institutit të Shëndetit Publik në periudhën nga 21 deri më 27 dhjetor 2020. Gjithsej 13,123 materiale u testuan në laboratorët ku kryhen testet molekulare dhe testet e antigjenit për praninë e SARS-CoV-2, me një rënie prej 15,9% krahasuar me javën e kaluar. 3.372 raste të reja pozitive janë regjistruar nga 35 […]