SOT JANË KONFIRMUAR 103 RASTE TË REJA TË COVID 19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I DIAGNOSTIKUAR 4157, 13 PACIENTË JANË RIKUPERUAR, 5 PERSONA KANË NDËRUAR JETË

  
Ministria e Shëndetësisë informon se janë kryer 841 teste në 24 orët e fundit, dhe 103 raste të reja të covid-19 janë regjistruar në: Shkup-46, Kumanovë-6, Shtip-6, Prilep-2, Tetovë-17, Struga-9, etj. Veles-3, Manastir-1, Ohër-3, Kavadarci-1, Gostivar-1, Strumica-1, Sveti Nikole-1, Resen-6.
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 13 pacientë të rikuperuar nga: Shkup-10, Prilep-2 dhe Tetovë-1. Pesë persona ndruan jetë, tre nga Shkupi, një pacient nga Kumanova dhe një pacient nga Tetova.
Një pacient nga Kumanova (80 vjeç), i shtruar në spital në 5 qershor, ndroi jetë në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile. Një pacient nga Shkupi (74 vjeç)  ndroi jetë në Klinikën e Gastroenterohepatology.
Dy persona nga Shkupi, një pacient (73 vjeç), i pranuar më 11 qershor dhe një pacient (45 vjeç) i cili  u pranua më 2 qershor, ndruan jetë në spitalin “8 Shtator”. Një pacient nga Tetova (65 vjeç) i shtruar në spital më 6 qershor ndroi jetë në Spitalin Klinik në Tetovë.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 4157, numri i pacientëve që shërohen është 1723, numri i vdekjeve është 193, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 2241. Që prej ditës së djeshme, janë kontrolluar tre teste. anketat e përfunduara të epidemiologjisë të shpërndara aktualisht sipas qyteteve janë si më poshtë:
• Shkup 1900, aktiv 1239
• Kumanov 645, aktiv 225
• Dibër 61, aktive 10
• Shtip 244, aktiv 202
• Prilep 230, aktiv 20
• Tetovë 429, aktiv 253
• Strug 136, aktive 58
• Veles 153, aktiv 30
• Manastir 34, aktiv 7
• Ohri 72, aktiv 54
• Kavadarci 7, aktiv 2
• Gostivar 69, aktiv 44
• Gjevgjeli 8, aktiv 4
• Strumic 9, aktiv 6
• Kriva Palank 10, aktive 4
• Radovish 4, aktiv 0
• Krushev 3, aktiv 0
• Koçani 55, 24 aktiv
• Probishtip 11, aktiv 9
• Demir Hisar 1, aktiv 0
• Makedonski Brod 3, aktiv 1
• Pehçev 5, aktiv 2
• Berov 2, aktiv 1
• Valandovo 4, aktiv 3
• Vinic 3, aktiv 0
• Delçev 1, aktiv 0
• Kratov 3, aktiv 1
• Sveti Nikole 10, aktiv 9
• Kërçova 3, aktive 1
• Resen 25, aktiv 24
• Negotinë 17, aktiv 8 (* 9 persona nga PE Negotino janë banorë të Demir Kapisë)
841 testet e kryera ishin: IPH-488, CPH Shkup-22, Avicenna-0, Biotech-0, Sistina me metodë PCR-105, MANU-95, Jean Mitrev (Filip Vtori) -131. Rezultatet e djeshme nga laboratori i Jean Mitrev (Philip II) u përfshinë në raportin e sotëm. Deri më tani, janë kryer gjithsej 43.881 teste kauboj në vend.
841 testet e kryera ishin: IPSH-488, QSHP- Shkup-22, Avicena-0, Biotech-0, Sistina me metodë PCR-105, MANU-95, ZHan Mitrev (Filip Vtori) -131. Rezultatet e djeshme nga laboratori i Zhan Mitrevit (Philip II) u përfshinë në raportin e sotëm. Deri më tani, janë kryer gjithsej 43.881 teste covid -19 në vend.
Nga testet e kryera në 24 orët e kaluara, 123 janë brenda shfaqjes në kopshtet në Shtip dhe Ohër ku janë konfirmuar 4 raste pozitive, dy në Shtip dhe dy në Ohër.
Në Klinikën e Sëmundjeve Infektive në 24 orët e kaluara nuk ka pasur asnjë pranim të ri, gjithsej 95 pacientë janë shtruar në spital. Ka 37 pacientë që mbështesin oksigjenin, nuk ka pacientë në ventilim mekanik.
Deri në këtë mëngjes, 14 të reja dhe gjithsej 113 pacientë të shtruar në spital janë pranuar në spitalin “8 Shtator”. Ka 10 në  respirator, dhe 21 pacientë me një pamje klinike më të rëndë.
Në spitalin e Manastirit, 26 pacientë u shtruan në spital, ndërsa në spitalin e Shtipit, 18 pacientë u shtruan në spital. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë dhe Prilep, u shtruan në spital 66 pacientë – pozitivë dhe dyshues për covid-19.

Сподели на:

Related Posts