SOT JANË KONFIRMUAR 134 RASTE TË REJA TË COVID 19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I DIAGNOSTIKUAR 4289, 34 PACIENTË JANË RIKUPERUAR, 8 PERSONA KANË NDËRUAR JETË


Ministria e Shëndetësisë informon se janë kryer 1173 teste në 24 orët e fundit, dhe 134 raste të reja të covid-19 janë regjistruar në: Shkup-97, Kumanovë-5, Prilep-1, Tetovë-11, Struga-3, Veles-1, Manastir-1, Kavadarci-1, Krushev-2, Valandov-1, Kratov-1, Kërçov-2, Resën-7, Negotin-1.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 34 pacientë të rikuperuar nga: Shkup-6, Kumanova-23, Prilepi-2, Tetovë-1, Veles-2.

Tetë persona ndruan jetë, pesë nga Shkupi, një pacient nga Kumanova dhe dy pacientë nga Tetova.Tre persona nga Shkupi, një pacient (68 vjeç) i shtruar në spital më 6 qershor, një pacient (65 vjeç) i shtruar në 13 qershor dhe një pacient (76 vjeç) i shtruar në spital më 7 qershor, ndruan jetë në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile.
Dy persona nga Shkupi ndruan jetë në spitalin “8 Shtatori”, një pacient (77 vjeç) i pranuar më 6 qershor dhe një pacient (77 vjeç) u shtrua në spital më 10 qershor.

Një pacient nga Kumanova (68 vjeç) ndroi jetë në Klinikën e Urologjisë.Dy persona ndruan jetë më 13 qershor në Spitalin Klinik në Tetovë, një pacient (67 vjeç) dhe një pacient në pranim (71 vjeç).

Rezultatet pozitive të covid-19 në të dy pacientët janë konfirmuar postmortem.Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 4289, numri i pacientëve të rikuperuar është 1757, numri i vdekjeve është 201, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 2331.

Që prej ditës së djeshme, janë regjistruar  dy teste kontrolluese anketat e përfunduara të epidemiologjisë të shpërndara aktualisht sipas qyteteve janë si më poshtë:
• Shkup 1995, aktiv 1323
• Kumanov 651, aktiv 207
• Dibër 61, aktive 10
• Shtip 244, aktiv 202
• Prilep 230, aktiv 18
• Tetovë 440, aktiv 261
• Strug 138, aktive 60
• Veles 154, aktiv 29
• Manastir 35, aktiv 8
• Ohri 73, aktiv 55
• Kavadarci 8, aktiv 3
• Gostivar 69, aktiv 44
• Gjevgjeli 8, aktiv 4 (2 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Bogdancit)

• Strumica 9, aktive 6

• Kriva Palanka 10, aktive 4

• Radovish 4, aktive 0

• Krushev 5, aktive 2

• Koçani 55, aktive 24

• Probishtip 11, aktiv 9

• Demir Hisar 1, aktiv 0

• Makedonski Brod 3, aktiv 1

• Pehçev 5, aktiv 2 • Berov 2, aktiv 1

• Valandov 5, aktiv 4

• Vinica3, aktiv 0

• Delçev 1, aktiv 0

• Kratov 4, aktiv 2

• Sveti Nikole 10, aktiv 9

• Kërçova 5, aktiv 3

• Resën 32, aktiv 31

• Negotino 18, aktiv 9 (10 persona nga PE Negotino janë banorë të Demir Kapisë)
1173 testimet u kryen përmes: ISHP-456, QSHP Shkup-35, Avicena-97, Biotek-154, Sistina me metodë PCR-135, MANU-168, Zhan Mitrev (Filipi i II) -128.

Deri më tani, janë kryer gjithsej 45,054 teste covid-19 në vend.
Nga testet e kryera në 24 orët e kaluara, 95 janë brenda skriningut  në kopshtet në Shtip dhe Ohër, nuk janë regjistruar asnjë rezultat pozitiv i covid-19.

Në 24 orët e kaluara, 5 pacientë janë pranuar në Klinikën e Sëmundjeve Infektive, gjithsej 90 pacientë janë shtruar në spital. Ekzistojnë 35 pacientë në mbështetje të oksigjenit, asnjë pacient në ventilim mekanik.
Deri sot në mëngjes  në “8 Shtator” ,janë pranuar  25 pacient të rinj dhe gjithsej 120 pacientë janë të hospitalizuar  në spital. Ka 12 pacientë në pajisje për frymëmarrje, dhe 23 pacientë me një pamje klinike më të rëndë.
27 pacientë u shtruan në spital në Manastir, dhe 21 pacientë u shtruan në spitalin e Shtipit.

Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë dhe Prilep, 74 pacientë u shtruan në spital – pozitiv dhe të dyshimtë për covid-19.


Rastet aktive nga komunat Shkup që nga dje (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë një ndryshim në shpërndarjen nga komunat në Shkup)
• Çairi – 302
• Aerodrom – 118
• Butel – 110
• Gazi Baba – 104
• Qendra – 105
• Karposh – 94
• Saraj – 96
• Kisela Voda – 64
• Gjorce Petrov – 53
• Studeniçani – 52
• Shuto Orizari – 40
• Haraçinovo – 33
• Ilinden – 27
• Petrovec – 9
• Çuçer Sandevo – 7
• Sopishte – 8
• Zelenikovo-1
• Stranec – 2

Сподели на:

Related Posts