SOT JANË KONFIRMUAR 193 RASTE TË REJA TË COVID 19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I DIAGNOSTIKUAR 4482, 46 PACIENTË JANË RIKUPERUAR, 9 PACIENTË KANË NDËRUAR JETË

 
Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë realizuar 1391 teste, dhe 193 raste të reja të covid-19 janë regjistruar në: Shkup-140, Kumanovë-2, Dibër-1, Shtip-6, Tetovë-19, Strugë-5,  Veles-2, Ohër-11, Gostivar-4, Sveti Nikole-1, Resën-2.
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 46 pacientë të rikuperuar nga: Shkupi-35, Kumanovë-1, Shtip-6, Tetovë-1, Strugë-1, Gostivar-1, Valandovo-1.
Nëntë pacientë ndëruan jetë, pesë nga Shkupi, dy pacientë nga Kumanova, një pacientë nga Tetova dhe një pacientë nga Ohri.
Në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile ndëruan jetë 3 pacientë nga Shkupi  të moshës 78 dhe 47,  të hospitalizuar përkatësisht më 4 dhe 7 Qershor, dhe një paciente në moshën 85 vjeçare u shtrua në spital më 9 Qershor.


Katër pacientë ndëruan jetë  në spitalin “8 Shtatori”, dy pacientë nga Shkupi në moshën 69 dhe 67 vjeç, u shtruan në spital më 9 dhe 15 qershor, një paciente nga Kumanova në moshën 67 vjeç, e pranuar më  2 qershor dhe një pacientë nga Tetova në moshën 61 vjeç, i pranuar  më 2 qershor.
Një pacientë 81-vjeçar ndëroi jetë  në spitalin e  Kumanovës, i shtruar në spital në 3 qershor, dhe një pacientë 83-vjeçar në spitalin e Ohërt, u pranua në spital më 8 qershor.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 4482, numri i pacientëve të rikuperuar është 1803, numri i të ndjerëve është 210, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 2469. Aktualisht, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë
•Shkup 2137, aktiv 1425
• Kumanova 653, aktiv 206
• Dibër 62, aktive 11
• Shtip 250, aktiv 202
• Prilep 229, aktiv 17
• Tetovë 459, aktive 278
• Struga 142, aktive 63
• Velesi 156, aktiv 31
• Manastir 35, aktiv 8
• Ohër 84, aktiv 65
• Kavadarci 8, aktiv 3
• Gostivar 73, aktiv 47
Gjevgjeli 8, aktiv 4 (2 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Bogdancit)

• Strumica 9, aktiv 6

• Kriva Palanka 10, aktive 4

• Radovish 4, aktive 0

• Krushev 5, aktive 2

• Koçani 55, aktive 24

• Probishtip 11, aktiv 9

• Demir Hisar 1, aktiv 0

• Makedonski Brod 3, aktiv 1

• Pehçev 5, aktiv 2

• Berov 2, aktiv 1

• Valandov 5, aktiv 3

• Vinic 3, aktiv 0

• Delçev 1, aktiv 0

• Kratov 4, aktiv 2

• Sveti Nikole 11, aktiv 1

• Kërçova 5, aktiv 3

• Resen 34, aktiv 33

• Negotino 18, aktiv 9 (10 persona nga PE Negotino janë banorë të Demir Kapijs)


1391 testime u kruen përmes : ISHP-80, QSHP  Shkup-24, Avicena-107, Biotek- 142, Sistina me metodë PCR -91, MANU-149, Zhan Mitrev (Filip II) -262 dhe Mjekësia Ligjore-36.

Deri më tani, janë kryer gjithsej 46.445 teste për covid -19 në vend.
Sot nuk ka teste nëpërmjet skriningut.
Në Klinikën e Sëmundjeve Infektive, në 24 orët e kaluara, 15 pacient janë pranuar, 7 janë pranuar dhe transferuar në spitalin “8 Shtatori”. Gjithsej 95 pacientë janë të hospitalizuar në spital. 43 pacientë janë me mbështetje të oksigjenit, nuk ka pacientë në ventilim mekanik.
Deri sot në mëngjes, 20 pacoentë të rinj janë pranuar dhe gjithësej 109 pacientë janë të hospitalizuar në spitalin”8 Shtator”. Ka 7 në  pajisje për frymëmarrje -respirator, dhe 30 pacientë të tjerë me një pamje klinike më të rëndë.

Në spitalin e Manastirit, 29 pacientë janë të hospitalizuar në spital, ndërsa në spitalin e Shtipit, 21 pacientë janë të hospitalizuar në spital. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë dhe Prilep, 74 pacientë janë të hospitalizuar pozitiv dhe të dyshuar për covid-19.

Rastet aktive nga komunat Shkup që nga dje (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë një ndryshim në shpërndarjen nga komunat në Shkup)
• Çair – 306
• Aerodrom – 119
• Butel – 106
• Gazi Baba – 114
• Qendra – 114
• Karposh – 100
• Saraj – 95
• Kisela Voda – 71
• Gjorçe Petrov – 57
• Studeniçani – 62
• Shuto Orizari – 46
• Haraçin – 33
• Ilinden – 28
• Petrovec – 12
• Çuçer Sandevo – 7
• Sopishte – 11
• Zelenikovo-1
• Stranec – 2
• I pa-alokuar-1

Сподели на:

Related Posts