SOT JANË KONFIRMUAR 136 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I DIAGNOSTIKUAR 5445, JANË RIKUPERUAR 43 PACIENTË – 8 PACIENTË KANË NDËRRUAR JETË


Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë realizuar 1208 teste, dhe 136 raste të reja të covid-19 janë regjistruar në:
Shkup-80, Kumanov-6, Shtip-1, Prilep-3, Tetovë-24, Strug-1, Veles-3, Ohër-5, Gostivar-4, Strumica-1, Kriva Palanka-1, Koçani-1, Kërçov -1, Resën-4 dhe Negotino -1.
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 43 pacientë të rikuperuar nga: Shkupi-26, Shtipi-1, Prilepi-1, Tetovë-6, Veles-4, Gostivar-2, Koçani-1, Probishtip-1, Kratov-1.
Tetë vetë ndruan jetë, dy pacientë nga Shkupi, dy nga Kumanova, dy pacientë nga Tetova, një nga Velesi dhe një pacient nga Kërçova.
Dje, menjëherë pas pranimit, një pacient 57-vjeçar nga Velesi ndroi jetë në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile.Dy persona nga Shkupi, një pacient (56 vjeç) i pranuar më 11 qershor dhe një pacient (68 vjeç) i pranuar më 13 qershor, ndruan jetë në spitalin “8 Shtatori”. Dy persona nga Kumanova ndruan jetë, një pacient (47 vjeç) që u pranua më 12 qershor dhe një pacient (59 vjeç) që u pranua më 14 qershor. Dy persona nga Tetova ndruan jetë, një pacient (78 vjeç) që u pranua  dje dhe një pacient  (47 vjeç), u shtrua në spital më 22 qershor.
Një pacient nga Kërçova (61 vjeç) i shtruar në spital më 21 qershor ndroi jetë në spitalin e Manastirit.Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 5445, numri i pacientëve të rikuperuar është 2091, numri i vdekjeve është 259, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 3095. Nga testet e djeshme, dy janë teste kontroll, deri në këtë moment shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:
Shkup 2667, aktiv 1785
• Kumanov 709, aktiv 254
• Dibër 83, aktive 31
• Shtip 277, aktiv 186
• Prilep 238, aktiv 19
• Tetovë 582, aktive 338
• Struga 182, aktive 102
• Velesi 172, aktiv 32
• Manastir 43, aktiv 14
• Ohri 124, aktiv 104
• Kavadarci 11, aktiv 6
• Gostivar 92, aktiv 53
• Gjevgjeli 10, aktiv 6 (2 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Bogdancit) • Strumica 13, aktiv 9 • Kriva Palanka 12, aktive 6 • Radovish 4, aktive 0 • Krushev  6, aktive 3 • Koçani 62, aktive 27 • Probishtip 13, aktiv 9 • Demir Hisar 1, aktiv 0 • Makedonski Brod 3, aktiv 1 • Pehçev  5, aktiv 2 • Berov 2, aktiv 1 • Valandov 6, aktiv 4 • Vinic 3, aktiv 0 • Delçev 1, aktiv 0 • Kratov 4, aktiv 1 • Sveti Nikole 17, aktiv 15 • Kërçova 10, aktiv 6 • Resën 73, aktiv 72 • Negotin 20, aktiv 9 (10 persona nga PE Negotino janë banorë të Demir Kapija)
1208 testet e kryera janë: ISHP-506, QSHP Shkup-0, Avicena-102, Biotek-108, MANU-110, Zhan Mitrev (Filip II) -205, Mjekësia Ligjore-6 dhe Sistina me metodë PCR -171. Deri më tani, janë kryer gjithsej 54.456 teste covid në vend. Sot nuk ka teste skriningu.

Në 24 orët e kaluara, 4 pacientë janë pranuar në Klinikën e Sëmundjeve Infektive. Gjithsej 93 pacientë u shtruan në spital. Ekzistojnë 36 pacientë që mbështesin oksigjenin, asnjë pacient në ventilim mekanik. Në spitalin Kozle, 1 fëmijë dhe 11 të rritur u testuan pozitivë për covid-19.
17 pacientë të rinj u pranuan në spitalin “8 Shtatori”, 4 pacientë u transferuan në spitalin e Kozles. Që nga sot në mëngjes, gjithsej 124 pacientë janë shtruar në spital. Ka 5 pacientë në trajtim  respirator.Në spitalin e Manastirit, 32 pacientë u shtruan në spital, ndërsa në spitalin e Shtipit, 23 pacientë u shtruan në spital. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë dhe Prilep, 75 pacientë u shtruan në spital – pozitiv dhe i dyshimtë për covid-19.Rastet aktive nga komunat Shkup që nga dje (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë një ndryshim në shpërndarjen nga komunat në Shkup)
• Çair – 413
• Aerodrom – 135
• Butel – 136
• Gazi Baba – 149
• Qendra – 127
• Karposh – 124
• Saraj – 141
• Kisela Voda – 101
• Gjorce Petrov – 83
• Studeniçani – 89
• Shuto Orizari – 72
• Haraçina – 49
• Ilinden – 33
• Petrovec – 16
• Çuçer Sandeva – 16
• Sopishte – 12
• Zelenikova-2
• Stranec – 3
• I papërcaktuar-3

Сподели на:

Related Posts