SOT JANË KONFIRMUAR 156 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I DIAGNOSTIKUAR 4820, JANË RIKUPERUAR 27 PACIENTË – 6 PACIENTË KANË NDËRUAR JETË

  
Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 1227 teste, dhe 156 raste të reja të covid-19 janë regjistruar në: Shkup-100, Kumanovë-11, Dibër-1, Shtip-6, Prilep-1, Tetovë-19,  Struga-2, Veles-6, Manastir-1, Ohër-1, Kavadarci-1, Gostivar-1, Gjevgjeli-1, Kocani-3, Kratovo-1, Sveti Nikole-1.
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 27 pacientë të rikuperuar nga: Shkup-10, Shtip-3, Tetovë-10, Veles-1, Manastir-1 dhe Negotinë-2.
Gjashtë pacientë ndëruan jetë, katër pacientë nga Shkupi dhe dy nga Tetova.
Dy persona nga Shkupi ndëruan jetë në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile, një paciente 70-vjeçar që u shtrua në spital më 16 qershor dhe një paciente 76-vjeçare e shtruar në klinikë që nga 10 qershori.
Në Klinikën e Neurologjisë, e ndjera është një paciente 74-vjeçare nga Shkupi, dhe në Institutin e Sëmundjeve të Mushkërive dhe Tuberkulozës , e ndjera është një paciente 74-vjeçare nga Shkupi.
Një paciente 66-vjeçare nga Tetova ndërroi jetë në spitalin “8 Shtator”, e cila u pranua në spital më 14 qershor. Një pacientë 71-vjeçar i cili ishte shtruar në spital më 16 qershor ndërroi jetë në spitalin e Tetovës.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 4820, numri i pacientëve të rikuoeruar është 1863, numri i vdekjeve është 222, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 2735. Aktualisht shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:
• Shkup 2343, aktiv 1593

• Kumanovë 679, aktiv 230

• Dibër 63, aktive 11

• Shtip 260, aktiv 208

• Prilep 230, aktiv 17

• Tetovë 500, aktiv 304

• Strug 149, aktive 70

• Veles 162, aktiv 34

• Manastir 38, aktiv 9

• Ohër 91, aktiv 72

• Kavadari 9, aktiv 4

• Gostivar 79, aktiv 53

• Gjevgjeli 9, aktiv 5 (* 2 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Bogdancit)

• Strumica 10, aktive 7

• Kriva Palanka 10, aktive 4

• Radovish 4, aktiv 0

• Krushevo 5, aktive 2

• Koçani 59, aktiv 26

• Probishtip 11, aktiv 9

• Demir Hisar 1, aktiv 0

• Makedonski Brod 3, aktiv 1

• Pehçev 5, aktiv 2

• Berov 2, aktiv 1

• Valandov  5, aktiv 3

• Vinica 3, aktiv 0

• Delçev 1, aktiv 0

• Kratov 5, aktiv 3

• Sveti Nikole 12, aktiv 10

• Kërçova 5, aktive 2

• Resen 48, aktiv 47

• Negotino 19, aktiv 8 (* 10 persona nga PE Negotino janë banorë të Demir Kapisë)
1227 testet e kryera janë përmes : ISHP-484, QSHP  Shkup-39, Avicena-105, Biotek-152, Sistina me metodë PCR-104, MANU-151, Zhan Mitrev (Filip II) -180 dhe Mjekësia Ligjore-12.

Deri më tani, janë kryer gjithsej 49.020 teste covid-19 në vend.
Në bazë të skriningut, janë bërë 31 teste në kopshtet e fëmijëve në Shtip, nuk ka ndonjë rezultat pozitiv të covid-19.
Në Klinikën e Sëmundjeve Infektive, 13 pacientë janë pranuar në 24 orët e kaluara. Gjithsej 99 pacientë u shtruan në spital. 46 pacientë janë në mbështetje të oksigjenit, nuk ka pacientë në ventilim mekanik.
Deri sot në mëngjes,janë pranuar 16 pacient të rinj dhe gjithsej  126 pacientë janë të shtruar në spitalin “8 Shtatori”. Ka 7 në  aparat frymëmarrjeje, dhe 36 pacientë të tjerë me një pamje klinike më të rëndë
30 pacientë u shtruan në spitalin në Manastir, dhe 19 pacientë u shtruan në spitalin e Shtipit. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë dhe Prilep, 72 pacientë u shtruan në spital – pozitiv dhe të dyshimtë për covid-19.
Rastet aktive në komunat në Shkup që nga dje (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë ndryshim në shpërndarjen nga komunat në Shkup)
• Çair – 352

• Aerodrom- 127

• Butel – 117

• Gazi Baba – 128

• Qendra – 123

• Karposh – 108

• Saraj – 109

• Kisela Voda – 82

• Gjorce Petrov – 63

• Studenichani – 75

• Suto Orizari – 54

• Haraçinovo – 44

• Ilinden – 24

• Petrovec – 12

• Cucer Sandevo – 8

• Sopishte – 11

• Stranec – 4

• I papërcaktuar-51

Сподели на:

Related Posts