SOT JANË KONFIRMUAR 182 RASTE TË REJA TË COVID 19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I DIAGNOSTIKUAR 4664, 33 PACIENTË JANË RIKUPERUAR, 6 PACIENTË KANË NDËRUAR JETË


Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë realizuar 1348 teste, dhe janë konfirmuar 182 raste të reja të covid-19 në: Shkup-107, Kumanovë-14, Shtip-4, Tetovë-23, Strugë-5, Manastir-2, Ohër-6, Gostivar-4, Strumicë-1, Koçanë-1, Berov-1, Resën-13, Negotin-1.
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 33 pacientë të rikuperuar nga: Shkupi-22, Dibër-1, Shtip-1, Prilep-1, Tetovë-1, Veles-2, Manastir-1, Koçanë-2, Sveti Nikole-1, Kërçovë- 1.

Gjashtë pacientë ndërruan jetë, dy pacientë nga Shkupi, dy nga Kumanova dhe dy nga Tetova.
Pesë pacoentë ndërruan jetë  në spitalin “8 Shtatori” – dy pacientë nga Tetova, një i moshës 81 vjeç i shtruar në spital më 16 qershor dhe një pacientë 72-vjeç i shtrua në spital më 12 qershor.

Tek tre pacientë, virusi u konfirmua pas vdekjes -postmortum – një pacientë 64-vjeç nga Kumanova dhe dy pacientë të tjerë nga Shkupi, të moshës 68 dhe 65 vjeç. Një pacientë 85-vjeçë ndërroi jetë në spitalin e Kumanovës, i shtruar në spital më 10 qershor.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 4664, numri i pacientëve të rikuperuar është 1836, numri i të ndjerëve është 216, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 2612. Aktualisht shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë
• Shkup 2243, aktiv 1507
• Kumanov 668, aktiv 219
• Dibër 62, aktive 10
• Shtip 254, aktiv 205
• Prilep 229, aktiv 16
• Tetovë 481, aktiv 297
• Strugë 147, aktiv 68
• Veles 156, aktiv 29
• Manastir 37, aktiv 9
• Ohër 90, aktiv 71
• Kavadar 8, aktiv 3
• Gostivar 78, aktiv 52
• Gjevgjeli 8, aktiv 4 (* 2 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Bogdancit)
• Strumicë 10, aktive 7
• Kriva Palankë 10, aktive 4
• Radovish 4, aktiv 0
• Krushevë 5, aktive 2
• Koçanë 56, aktiv 23
• Probishtip 11, aktiv 9
• Demir Hisar 1, aktiv 0
• Makedonski Brod 3, aktiv 1
• Pehçev 5, aktiv 2
• Berov 3, aktiv 2
• Valandov 5, aktiv 3
• Vinic 3, aktiv 0
• Delçev 1, aktiv 0
• Kratov 4, aktiv 2
• Sveti Nikole 11, aktiv 9
• Kërçovë 5, aktive 2
• Resën 47, aktiv 46
• Negotin 19, aktiv 10 (* 10 persona nga PE Negotino janë banorë të Demir Kapijs)
1348 Testimet u kryen përmes: ISHP-570, QSHP Shkup-32, Avicena-98, Biotek-150, Sistina me metodë PCR-189, MANU-157, Zhan Mitrev (Filip II) -152 dhe Mjekësia Ligjore-0. Gjithsej 47,793 teste për covid-19 janë kryer në vend deri më tani. Sot nuk ka skrining testime.
Në 24 orët e kaluara, 7 pacientë janë pranuar në Klinikën e Sëmundjeve Infektive. Gjithësej 95 pacientë janë të hospitalizuar në klinik. 47 pacientë janë në  mbështetje të oksigjenit, dhe nuk ka pacient në ventilim mekanik.
Deri në këtë mëngjes, 20 pacientë të rinj janë pranuar në spitalin “8 Shtator”, dhe gjithësej 121 pacientë janë të hospitalizuar në spital. 7 pacientë në  janë në pajisje për frymëmarrje, dhe 35 pacientë të tjerë janë me një pamje klinike më të rëndë
27 pacientë u shtruan në spital e Manastir, dhe 22 pacientë u shtruan në spitalin e Shtipit. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë dhe Prilep, 72 pacientë janë të hospitalizuar – pozitiv dhe të dyshimt për covid-19.
Rastet aktive nga komunat Shkup që nga dje (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë një ndryshim në shpërndarjen nga komunat në Shkup)
• Çair – 336
• Aerodrom – 125
• Butel – 118
• Gazi Baba – 128
• Qendra – 121
• Karposh – 103
• Saraj – 105
• Kisela Voda – 80
• Gjorçe Petrov – 62
• Studeniçani – 71
• Shuto Orizari – 51
• Haraçina – 38
• Ilinden – 24
• Petrovec – 12
• Çuçer Sandev – 8
• Sopishte – 12
• Zelenikovo- 1
• Stranec – 3
• I pakaluar-

Сподели на:

Related Posts