SOT JANË REGJISTRUAR 1022 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 60723, 680 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 41 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 3127 teste, dhe 1022 raste të reja të Covid-19 janë regjistruar në: Shkup-463, Kumanovë-30, Dibër-6, Shtip-28, Prilep-68, Tetovë-29, Strugë-21, Veles-47, Manastir-48, Ohër-28, Kavadar-26, Gostivar-66, Gjevgjeli-4, Strumicë-26, Kriva Pallankë-7, Radovish-4, Krushevë-2, Koçanë-12, Probishtip -5, Demir Hisar-1, Makedonski Brod -5, Pehçevë-1, Valandovë-2, Vinicë-2, Delçevë-7, Kratovë-1, Sveti Nikolë-14, Kërçovë-36, Resnjë-6, Negotinë-27.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 680 pacientë të rikuperuar nga:
Shkup-274, Kumanovë-34, Dibër-3, Shtip-29, Prilep-51, Tetovë-43, Veles-37, Manastir-28, Ohër-11, Kavadar-15 , Gostivar-19, Gjevgjeli-6, Strumicë-19, Kriva Pallankë-7, Radovish-3, Krushevë-4, Koçanë-15, Probishtip-5, Demir Hisar-5, Makedonski Brod-1, Pehçevë-4, Berovë- 5, Valandovë-6, Vinicë-7, Delçevë-4, Kratovë-3, Sveti Nikolë-10, Kërçovë-20, Resnjë-2 dhe Negotinë-10.

Kanë ndërruar jetë 41 persona , shtatëmbëdhjetë pacientë nga Shkupi (82, 80, 69, 55, 55, 60, 69, 81, 64, 84, 78, 55, 80, 31, 98, 80 dhe 49 vjeç), dy nga Prilepi ( 56 dhe 71), dy nga Velesi (76 dhe 58), tre pacientë nga Manastiri (75, 60 dhe 77), katër nga Ohri (60, 74, 72 dhe 66), një pacientë nga Kavadari (67), katër nga Gostivari (72, 91, 56 dhe 54), tre nga Strumica (78, 63 dhe 70), një nga Radovish (67), një nga Koçani (68), një nga Probishtipi (85), një nga Valandova (75) dhe një pacientë nga Kërçova (66). Njëri prej tyre ka ndërruar jetë jashtë spitalit, të tjerët ndërruan jetë në spital.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 60723, numri i pacientëve të rikuperuar është 37505, numri i vdekjeve është 1699 dhe numri i rasteve aktive është 21519. Sipas analizave të përfunduara epidemiologjike, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

• Shkup 26602, aktiv 10382
• Kumanovë 3686, aktiv 933
• Dibër 460, aktiv 95
• Shtip 2622, aktiv 550
• Prilep 2969, aktiv 1073
• Tetovë 3770, aktiv 949
• Strugë 1412, aktive 448
• Veles 1943, aktiv 726
• Manastir 1980, aktiv 851
• Ohër 1571, aktiv 628
• Kavadar 1213, aktiv 479
• Gostivar 2479, aktiv 939
• Gjevgjeli 712, aktiv 227 (50 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 129 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)
• Strumicë 1680, aktive 592
• Kriva Pallankë 423, aktiv 120
• Radovish 421, aktiv 114
• Krushevë 130, aktive 76
• Koçanë 1227, aktiv 287
• Probishtip 354, aktiv 83
• Demir Hisar 197, aktiv 87
• Makedonski Brod 168, aktiv 49
• Pehçevë 97, aktiv 23
• Berovo 347, aktiv 84
• Valandovë 206, aktiv 66
• Vinica 367, aktive 158
• Delçevë 439, aktiv 191 (123 persona nga NJR Delçevë janë nga Makedonska Kamenica)
• Kratovë 152, aktiv 57
• Sveti Nikolë 821, aktiv 228
• Kërçovë 1254, aktiv 516
• Resnjë 458, aktiv 198
• Negotinë 563, aktiv 310 (67 persona nga NJR Negotinë janë banorë të Demir Kapisë).

Janë kryer 3127 përmes: ISHP-751,QSHP Shkup-62, Avicenna-284, Biotek-296, MANU-206, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -226, Sistina me metodën PCR -247, laboratori Laor-51, Mjekësia Ligjore -0,QSHP Manastir-78, Klinika e Sëmundjeve Infektive-8, GAK-0, Sinlab-63, Remedika-41, spitali laboratorik Kozle-20, SHSH(test i shpejtë) -791, UK Pulmonologji me alergologji -3, laboratorë nga jashtë- 0
Deri më tani,në vend janë kryer gjithsej 329.086 teste të Covid-19.

Сподели на:

Related Posts