SOT JANË REGJISTRUAR 820 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 61543, 895 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 32 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 2019 teste dhe janë regjistruar 820 raste të reja të Covid-19 në: Shkup-279, Kumanovë-49, Shtip-39, Prilep-15, Tetovë-42, Strugë-33, Veles-19, Manastir-58, Ohër-24, Kavadar-34, Gostivar-37, Gjevgjeli-25, Strumicë-25, Kriva Pallankë-6, Radovish-7, Koçanë-15, Probishtip-10, Demir Hisar-2, Makedonski Brod -1, Pehçevë-3, Berovë-14, Valandovë-11, Vinicë-6, Delçevë-15, Kratovë-3, Sveti Nikolë-15, Kërçovë-11, Resnjë-1, Negotinë-21.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 895 pacientë të rikuperuar nga:
Shkup-496, Kumanovë-39, Shtip-32, Prilep-37, Tetovë-29, Strugë-26, Veles-26, Manastir-18, Ohër-33, Kavadar-17 , Gostivar-31, Gjevgjeli-8, Strumicë-17, Radovish-3, Krushevë-4, Koçanë-13, Probishtip-2, Demir Hisar-2, Makedonski Brod-3, Pehçevë-3, Berovë-4, Valandovë-8 ,Vinicë-5, Delçevë-1 Kratovë-6, Sveti Nikolë-8, Kërçovë-8, Resnjë-7 dhe Negotinë-9.

Kanë ndërruar jetë 32 persona, njëmbëdhjetë pacientë nga Shkupi (73, 68, 72, 83, 77, 78, 62, 63, 88, 55, 56 vjeç), katër nga Kumanova (89, 95, 63, 57), tre nga Prilepi ( 65, 59, 79), një pacientë nga Tetova (83), një nga Velesi (67), tre nga Manastiri (77, 53, 62), një nga Ohri (75), tre pacientë nga Gostivari (59, 76, 66 ), një nga Gjevgjelia (74), tre nga Strumica (57, 68, 76) dhe një pacientë nga Resnja (61). Pacientët kanë ndërruar jetë në spital.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 61543, numri i pacientëve të rikuperuar është 38400, numri i vdekjeve është 1731 dhe numri i rasteve aktive është 21412. Sipas analizave të përfunduara epidemiologjike, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:
• Shkup 26877, aktiv 10150
• Kumanovë 3738, aktiv 942
• Dibër 462, aktiv 97
• Shtip 2662, aktiv 558
• Prilep 2983, aktiv 1047
• Tetovë 3812, aktiv 961
• Strugë 1446, aktive 456
• Veles 1962, aktiv 718
• Manastir 2041, aktiv 891
• Ohër 1595, aktiv 618
• Kavadar 1247, aktiv 496
• Gostivar 2516, aktiv 942
• Gjevgjeli 737, aktiv 243 (58 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 132 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)
• Strumicë 1705, aktive 597
• Kriva Pallankë 429, aktiv 126
• Radovish 428, aktiv 118
• Krushevë 129, aktiv 71
• Koçanë 1241, aktiv 288
• Probishtip 364, aktiv 91
• Demir Hisar 199, aktiv 87
• Makedonski Brod 169, aktiv 47
• Pehçevë 100, aktive 23
• Berovo 361, aktiv 94
• Valandovë 217, aktiv 69
• Vinicë 373, aktive 159
• Delçevë 454, aktiv 205 (129 persona nga NJR Delçevë janë nga Makedonska Kamenica)
• Kratovë 154, aktiv 53
• Sveti Nikolë 836, aktiv 235
• Kërçovë 1263, aktiv 517
• Resnjë 459 aktiv 191
• Negotinë 584, aktiv 322 (70 persona nga NJR Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)
Janë kryer 2019 teste përmes: ISHP-693, QSHP Shkup-73, Avicenna-319, Biotek-208, MANU-147, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -105, Sistina me metodën PCR -183, laboratori Laor-66, Mjekësia Ligjore -0, QSHP Manastir-108, Klinika Infektive-2, GAK-0, Sinlab-76, Remedika-0, spitali laboratorik Kozle-0, SHSH (test i shpejtë) -39, UK Pulmonologji me alergologji -0, laboratorë nga jashtë- 0

Deri më tani,në vend janë kryer gjithsej 331,105 teste të Covid-19 .

Rastet aktive nga komunat në Shkup sot (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë një ndryshim në shpërndarjen sipas komunave në Shkup)
• Çair – 634
• Gazi Baba – 1520
• Aerodrom -1461
• Karposh – 1191
• Qendra – 1103
• Kisela Voda – 1250
• Gjorçe Petrov – 878
• Butel – 603
• Shuto Orizar – 200
• Studeniçani – 54
• Saraj – 171
• Haraçinë -33
• Ilinden – 270
• Sopishte – 59
• Çuçer Sandevo – 104
• Petrovec –140
• Zelenikovo -83
• Të huaj – 214
• Të pa shpërndara- 182

Сподели на:

Related Posts