SOT, JANË REGJISTRUAR 1128 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 37498,307 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 12 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 3082 teste, dhe janë regjistruar 1128 raste të reja të Covid-19 në: Shkup-569,
Kumanovë-51,
Dibër-12,
Shtip-35,
Prilep-43,
Tetovë-50,
Strugë-16,
Veles-45,
Manastir-57,
Ohër-38,
Kavadar-35,
Gostivar-10,
Gjevgjeli-14,
Strumicë-33,
Kriva Pallankë-5,
Radovish-11,
Krushevë-2,
Koçanë-22,
Probishtip -5,
Demir Hisar-5,
Makedonski Brod-1,
Berovë-3,
Valandovë-1,
Vinicë-4,
Delçevë-8,
Kratovë-3,
Sveti Nikolë-8,
Kërçovë-27,
Resnjë-7,
Negotinë-8.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 307 pacientë të rikuperuar nga:
Shkup-71,
Kumanovë-10,
Dibër-7,
Shtip-18,
Prilep-27,
Tetovë-29,
Veles-12,
Manastir-19,
Gostivar-12,
Gjevgjeli-14 ,
Strumicë-25,
Radovish-7, Koçanë-15,
Probishtip-3,
Demir Hisar-1,
Makedonski Brod-2,
Pehçevë-2,
Berovë-6,
Valandovë-6,
Kratovë-1,
Sveti Nikolë-4,
Kërçovë- 12,
Resnjë-4.

Kanë ndërruar jetë 12 persona , katër pacientë nga Shkupi (63, 75, 44 dhe 68), dy nga Manastiri (44 dhe 72), një nga Kumanova (70), një nga Prilepi (59), një nga Ohri (68), një nga Strumica (76), një nga Radovish (58) dhe një pacient nga Kërçova (63).Të gjithë pacientët kanë ndërruar jetë në kushte spitalore.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 37499, numri i pacientëve të rikuperuar është 22835, numri i vdekjeve është 1096 dhe numri i rasteve aktive është 13568. Që nga dje, u regjistrua një test kontrolli. aktualisht shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:
• Shkup 16401, aktiv 6372
• Kumanovë 2574, aktiv 605
• Dibër 373, aktiv 72
• Shtip 1867, aktiv 381
• Prilep 1688, aktiv 721
• Tetovë 2597, aktiv 821
• Strugë 904, aktive 161
• Veles 1057, aktiv 609
• Manastir 939, aktiv 442
• Ohër 884, aktiv 357
• Kavadar 662, aktiv 322
• Gostivar 1381, aktiv 338
• Gjevgjeli 461, aktiv 199 (24 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 78 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)
• Strumicë 1146, aktive 614
• Kriva Palankë 271, aktiv 118
• Radovish 284, aktiv 104
• Krushevë 45, aktive 22
• Kochani 826, aktiv 244
• Probishtip 246, aktiv 92
• Demir Hisar 99, aktiv 30
• Makedonski Brod 111, aktiv 11
• Pehçevë 60, aktiv 4
• Berovë 231, aktiv 55
• Valandovë 114, aktiv 33
• Vinica 213, aktive 96
• Delçevë 288, aktiv 133 (68 persona nga PE Delçevë janë nga Makedonska Kamenica)
• Kratovë 87, aktiv 56
• Sveti Nikolë 525, aktiv 108
• Kërçovë 680, aktiv 244
• Resnjë 280, aktiv 86
• Negotinë 205, aktiv 118 (21 persona nga NP Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)

Janë kryer 3082 teste përmes: ISHP-898, QSHP Shkup-135, Avicenna-500, Biotek-231, MANU-269, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -340, Sistina me metodën PCR -356, laboratori Laor-55, mjekësia ligjore -23, CPH Manastir-111, Klinika e Sëmundjeve Infektive-18, GAK-0, Sinnalab-63, Remedika-23, Spitali Laborator Kozle-26, Shtëpia e shëndetit Shkup (test i shpejtë) -34, laboratorë nga jashtë-0.
Deri më tani,në vend janë kryer gjithësej 265,528 teste të Covid-19.

12 pacientë janë pranuar në Klinikën e Sëmundjeve Infektive në 24 orët e fundit. Gjithësej 150 pacientë janë të hospitalizuar. 130 pacientë janë në mbështetje të oksigjenit, nuk ka pacientë në ventilim mekanik.

Në spitalin në Kozle janë të hospitalizuar 9 pozitivë dhe 1 fëmijë i dyshuar për Covid-19 dhe 22 pacientë të rritur, pozitivë dhe të dyshuar për virusin.

Janë pranuar 9 pacientë në Spitalin “8 Shtatori”, dhe gjithësej 79 pacientë janë të hospitalizuar.3 pacientë janë në paisje për frymëmarrje- respirator.

48 pacientë, pozitivë dhe të dyshuar për Covid-19, janë të hospitalizuar në Institutin e TB.

70 pacientë janë të hospitalizuar në spitalin në Manastir, dhe 58 pacientë janë në spitalin e Shtipit. 458 pacientë pozitivë dhe të dyshuar për Covid-19 janë të hospitalizuar në spital në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep, Gostivar, Strumicë, Strugë, Koçan, Gjevgjeli, Kërçovë, Kavadar.

Rastet aktive nga komunat në Shkup sot (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë një ndryshim në shpërndarjen sipas komunave në Shkup)
• Çair – 378
• Gazi Baba – 847
• Aerodrom -1021
• Karposh – 892
• Qendra – 848
• Kisela Voda – 780
• Gjorçe Petrov – 527
• Butel – 350
• Shuto Orizari – 88
• Studenichani – 31
• Saraj – 64
• Araçinovo -13
• Ilinden – 150
• Sopishte – 54
• Çuçer Sandevo – 39
• Petrovec –58
• Zelenikovë -32
• Të huaj – 75
• Të pa shpërndarë- 125

Сподели на:

Related Posts