SOT, JANË REGJISTRUAR 1285 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 38782,176 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 14 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se gjatë 24 orëve të fundit janë bërë 3404 teste, dhe janë regjistruar 1285 raste të reja të Covid-19 në: Shkup-522,
Kumanovë-43,
Dibër-3,
Shtip-46,
Prilep-79,
Tetovë-73,
Strugë-25,
Veles-63,
Manastir-57,
Ohër-40,
Kavadar-46,
Gostivar-54,
Gjevgjeli-17,
Strumicë-36,
Kriva Pallankë-8,
Radovish-13,
Krushevë-1, Koçanë-22,
Probishtip -2,
Demir Hisar-5,
Makedonski Brod-4,
Berovë-5,
Valandovë-3,
Vinicë-11,
Delçevë-11,
Kratovë-3,
Sveti Nikolë-18,
Kërçovë-44,
Resnjë-4,
Negotinë-27.
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 176 pacientë të rikuperuar nga:
Shkup-162,
Kumanovë-5,
Dibër-1,
Shtip-2,
Ohër-3,
Gjevgjeli-1,
Strumicë-1,
Demir Hisar-1.
Kanë ndërruar jetë 14 persona , një pacientë nga Shkupi (52), një nga Manastiri (75), dy nga Kërçova (66 dhe 71), një nga Kriva Pallanka (47), një nga Shtipi (62), një nga Sveti Nikolë (76), një nga Radovishi (66), katër pacientë nga Tetova (63, 50, 66 dhe 82), një nga Gostivari (78) dhe një pacient nga Kavadrai (21).Të gjithë pacientët ndërruan jetë në spital.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 38782, numri i pacientëve të rikuperuar është 23011, numri i të vdekurve është 1110 dhe numri i rasteve aktive është 14661.
Nga dje, regjistrohen dy teste kontrolli, dhe sipas analizave të përfunduara epidemiologjike në Aktualisht shpërndarja sipas qyteteve është si vijon:
• Shkupi 16924, aktiv 6732
• Kumanovë 2615, aktiv 641
• Dibër 376, aktiv 74
• Shtip 1913, aktiv 424
• Prilep 1765, aktiv 798
• Tetovë 2670, aktiv 890
• Strugë 929, aktiv 186
• Veles 1120, aktiv 672
• Manastir 996, aktiv 495
• Ohër 924, aktiv 397
• Kavadar 708, aktiv 367
• Gostivar 1437, aktiv 393
• Gjevgjeli 478, aktiv 215 (24 persona nga NP Gjevgjelia janë banorë të Dojranit, 83 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)
• Strumicë 1182, aktiv 649
• Kriva Palanka 279, aktiv 125
• Radovish 296, aktiv 115
• Krushevë 46, aktiv 23
• Koçanë 848, aktiv 266
• Probishtip 248, aktiv 94
• Demir Hisar 104, aktiv 34
• Makedonski Brod 115, aktiv 15
• Pehçevë 60, aktiv 4
• Berovë 236, aktiv 60
• Valandovë 117, aktiv 36
• Vinicë 224, aktiv 107
• Delçevë 299, aktiv 144 (74 persona nga PE Delçevo janë nga Makedonska Kamenica)
• Kratovë 90, aktiv 59
• Sveti Nikolë 543 , aktiv 125
• Kërçovë 724, aktiv 286
• Resnjë 284, aktiv 90
• Negotinë 232, aktiv 145 (21 persona nga NP Negotinë janë banorë të Demir Kapisë).

Janë kryer 3404 teste përmes: ISHP-1181, QSHP Shkup-117, Avicenna-534, Biotek-251, MANU-302, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -243, Sistina me metodën PCR -359, laboratori Laor -87, mjekësia ligjore -2, QSHP Manastir-127, Klinika Infektive-17, GAK-0, Sinlab-83, Remedika-44, spitali laboratorik Kozle-32, Shtëpia e shëndetit Shkup (teste të shpejta) -25, laboratorë nga jashtë-0.
Deri më tani, në vend janë kryer gjithësej 268,932 testeve të Covid-19.

Në 24 orët e kaluara, 12 pacientë janë hospitalizuar në Klinikën e Sëmundjeve Infektive. Gjithësej 162 pacientë janë të hospitalizuar në spital. 137 pacientë janë në mbështetje të oksigjenit,nuk ka pacientë në ventilim mekanik.

Në spitalin në Kozle janë hospotalizuar në spital 9 pozitivë dhe 1 fëmijë i dyshuar për Covid-19 dhe 26 pacientë të rritur, pozitivë për virusin.
Janë pranuar 8 pacientë në Spitalin “8 Shtatori”, dhe gjithësej 79 pacientë janë të hospitalizuar. 3 pacientë janë në paisje për frymëmarrje – respirator.

55 pacientë janë testuar në Institutin e TB, pozitivë dhe të dyshuar për Covid-19.

66 pacientë janë të hospitalizuar në spitalin e Manastirit dhe 48 pacientë janë në spitalin e Shtipit. 472 pacientë pozitivë dhe të dyshuar për Covid-19 janë të hospitalizuar në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep, Gostivar, Strumicë, Strugë, Koçanë, Gjevgjeli, Kërçovë, Kavadar.

Raste aktive nga komunat në Shkup sot (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë një ndryshim në shpërndarjen sipas komunave në Shkup)
• Çair – 400
• Gazi Baba – 913
• Aerodrom-1079
• Karpos – 923
• Qendra – 893
• Kisela Voda – 803
• Gjorce Petrov – 555
• Butel – 366
• Shuto Orizari – 93
• Studeniçani – 33
• Saraj – 63
• Haraçinë -14
• Ilinden – 160
• Sopishte – 58
• ÇuÇer Sandevo – 47
• Petrovec –62
• Zelenikovo -37
• Stranec – 88
• Të pa shpërndarë- 145

Сподели на:

Related Posts